Η Λεβερκούζεν έκανε πάρτι στο Βέλγιο και προκρίθηκε στα ημιτελικά

Μπάγερ Λεβερκούζεν

i

Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Η Λεβερκούζεν έκανε πάρτι στο Βέλγιο και προκρίθηκε στα ημιτελικά

Κώστας Τσιακλής 23:53 - 20.04.2023 / Ανανεώθηκε: 00:04 - 21.04.2023

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν πέρασε σαν σίφουνας από την έδρα της Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ (1-4) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Europa League.

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν συνέτριψε με 4-1 την Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ μέσα στο Βέλγιο και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα προκρίθηκε στα ημιτελικά του Europa League, εκεί όπου θα βρει απέναντι της το νικητή του ζευγαριού Ρόμα - Φέγενορντ.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν εντυπωσιακά το παιχνίδι και προηγήθηκαν μόλις στο 2΄ της αναμέτρησης. Ο Μούσα Ντιαμπί έφυγε σε θέση τετ-α-τετ και αφού πέρασε και τον τερματοφύλακα της Ουνιόν, πλάσαρε ιδανικά για το 1-0 των Γερμανών.

Στο 38΄ η Λεβερκούζεν βγήκε στην αντεπίθεση με τoν Μούσα Ντιαμπί, ο οποίος έδωσε τη μπάλα δεξιά στον Άνταμ Χλοζέκ. Αυτός σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι και ο Μίτσελ Μπάκερ με ωραίο πλασέ έκανε το 2-0 για τη γερμανική ομάδα.

Η Λεβερκούζεν κατάφερε να σκοράρει και στην πρώτη της καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο. Συγκεκριμένα στο 61’ ο τερματοφύλακας της Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ, Άντονι Μόρις, έκανε ένα τραγικό λάθος και έδωσε τη μπάλα στον Τζέρεμι Φρίμπονγκ, ο οποίος σημείωσε το 3-0 με ένα από τα πιο εύκολα γκολ της καριέρας του.

Τρία λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν σε 1-3 με το όμορφο σουτ του Κάσπερ Τέρχο μέσα από την περιοχή. Στο 79' ήταν η σειρά του Άνταμ Χλοζέκ να βρει δίχτυα, με τον Τσέχο να εκμεταλλεύεται την ασταθή επέμβαση του Μόρις και να γράφει το 1-4 που ήταν και το τελικό σκορ.