Η λίστα των πρώτων σκόρερ στην Τουρκία είναι ό,τι καλύτερο θα δούμε σήμερα!

Τάσος Μπακασέτας

i

©Photo by Hakan Burak Altunoz/Anadolu Agency via Getty Images/Ideal Images

Η λίστα των πρώτων σκόρερ στην Τουρκία είναι ό,τι καλύτερο θα δούμε σήμερα!

Κώστας Τόπας 10:14 - 22.01.2023

Στην Τουρκία αγωνίζονται παίκτες σπουδαίου βεληνεκούς, οι οποίοι έχουν αναγεννηθεί, σκοράρουν το ένα γκολ μετά το άλλο και οδηγούν τις ομάδες τους στην δόξα!

Γαλατασάραι, Φενερμπαχτσέ και Μπασάκσεχίρ δίνουν μάχη στην πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος στην Τουρκία. Η «Τσιμ Μπομ» απολαμβάνει τη μοναξιά στην κορυφή του πρωταθλήματος, έχοντας συγκεντρώσει 45 βαθμούς στην κατάταξη κι αφήνοντας τις άλλες δύο στο +7 και στο +8, αντίστοιχα.

Στην πρωτοπόρο της Τουρκίας, αγωνίζεται ο Μάουρο Ικάρντι. Ο Αργεντινός επιθετικός ο οποίος στο παρελθόν αγωνίστηκε με τα χρώματα της Ίντερ και της Παρί Σεν Ζερμέν. Ο 29χρονος στράικερ, έχει βρει ξανά τη φόρμα του στην Γαλατασαράι, μιας και μετράει έξι γκολ σε εννέα εμφανίσεις.

Ωστόσο, υπάρχουν κι άλλοι παίκτες στη Super Lig, οι οποίοι χαράσσουν αξιοθαύμαστη πορεία τη φετινή σεζόν. Ειδικά στο σκοράρισμα. Ο Ένερ Βαλένσια της Φενέρμπαχτσε, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις με τον Ισημερινό στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ είναι αυτή τη στιγμή, ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, έχοντας 15 γκολ σε ισάριθμες εμφανίσεις! 

Πίσω του και με πέντε γκολ λιγότερα, έχει τον Φάμπιο Μπορίνι, ο οποίος στο παρελθόν έχει φορέσει μεταξύ άλλων τις φανέλες των Τσέλσι, Ρόμα, Λίβερπουλ, Σάντερλαντ, Μίλαν και Βερόνα. Ο 31χρονος Ιταλός μεσοεπιθετικός από το 2021 αγωνίζεται στην Τουρκία με τη φανέλα της Καραγκιουμριούκ, με την οποία μετράει συνολικά 26 γκολ και 13 ασίστ σε 62 εμφανίσεις. Φέτος έχει δέκα γκολ σε 17 συμμετοχές.

Στην τρίτη θέση της κατάταξης των σκόρερ συναντάμε τον συμπαίκτη του Μπορίνι, Μπαγέ Ντιάν. Ο 31χρονος Σενεγαλέζος στράικερ, έχοντας περάσει κι αυτός από τα ιταλικά γήπεδα, αγωνίζεται στην Τουρκία από το 2018. Φέτος είναι μία από τις καλύτερες του σεζόν, μιας κι έχει δέκα γκολ σε 17 εμφανίσεις. Οπως και ο Μπορίνι. Ενα τρομερό επιθετικό δίδυμο για την ομάδα της Καραγκιουμριούκ.

Ενας ακόμα ποδοσφαιριστής που διανύει εξαιρετική σεζόν στο πρωτάθλημα της Τουρκίας είναι ο Χάτζι Ράιτ, ο οποίος πριν από μερικούς μήνες «έπαιξε» στο ρεπορτάζ της ΑΕΚ. Ο 24χρονος επιθετικός έκανε ντεμπούτο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ αγωνιζόμενος ως αλλαγή για 16 λεπτά και μάλιστα η συγκεκριμένη ήταν μόλις η τρίτη συμμετοχή του με το εθνόσημο στο στήθος. Ο Ράιτ πραγματοποιεί μια γεμάτη σεζόν με τη φανέλα της Αντάλιασπορ με δέκα γκολ σε 16 παιχνίδια κι εκτός από την ΑΕΚ κέντρισε το ενδιαφέρον κι άλλων κλαμπ όπως των Τραμπζονσπόρ, Χαλ και Σπέτσια.

Φυσικά στη σχετική λίστα δεν θα μπορούσε να απουσιάζει το ελληνικό στοιχείο. Ο Αχμέντ Χασάν, ο οποίος αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού στην Αλάνιασπορ τα πηγαίνει εξαιρετικά έως τώρα στο τουρκικό πρωτάθλημα. Σε 13 αναμετρήσεις που έχει αγωνιστεί, έχει καταφέρει να βρει οκτώ φορές τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, όντας ο δέκατος σκόρερ της Super Lig.

Με τρία γκολ λιγότερα, ο Τάσος Μπακασέτας βρίσκεται στην 13η θέση των πίνακα των σκόρερ. Ο 29χρονος Έλληνας διεθνής μεσοεπιθετικός και πρωταθλητής με την Τράμπζονσπορ την περυσινή σεζόν, μετράει πέντε γκολ και τέσσερις ασίστ σε 16 συμμετοχές στο πρωτάθλημα. Πλέον χρειάζεται ακόμα τρία τέρματα προκειμένου να ισοφαρίσει την περυσινή του επίδοση, σε επίπεδο Super Lig.

Μπορεί το τουρκικό πρωτάθλημα να μην είναι τόσο αναγνωρισμένο όσο τα υπόλοιπα, ωστόσο από την Super Lig έχουν περάσει σπουδαίοι παίκτες οι οποίοι νωρίτερα είχαν χαράξει σπουδαία πορεία στην Ευρώπη. Οπως και φέτος. Παίκτες όπως οι Ικάρντι, Βαλένσια, Μπορίνι, Μπατσουαγί και άλλοι οι οποίοι επέλεξαν να αγωνιστούν στην Τουρκία και είδαν την καριέρα τους να εκτοξεύεται ξανά!