Η μέρα που ο Μέσι ολοκλήρωσε την ονειρική χρονιά των 91 γκολ (vid)
i

Λιονέλ Μέσι / via Twitter

Η μέρα που ο Μέσι ολοκλήρωσε την ονειρική χρονιά των 91 γκολ (vid)

Δημήτρης Χούπης 19:48 - 22.12.2022 / Ανανεώθηκε: 20:03 - 22.12.2022

Μια μέρα σαν τη σημερινή ο Λιονέλ Μέσι ολοκλήρωσε μία ονειρική ποδοσφαιρική χρονιά απέναντι στην Ρεάλ Βαγιαδολίδ.

22 Δεκεμβρίου του 2012 η Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει την Ρεάλ Βαγιαδολίδ στο «Χοσέ Θορρίγια» σε ένα ματς που ο Λιονέλ Μέσι ολοκλήρωσε μία φανταστική για τον ίδιο σεζόν. Στο 59ο λεπτό του αγώνα και ενώ ο Τσάβι στο 42' είχε ανοίξει το σκορ για τους «Μπλαουγκράνα», ο Μέσι κάνει ένα από τα γνωστά του σλάλομ, σουτάρει στη δεξιά γωνία και πετυχαίνει το 91ο και τελευταίο του γκολ για τη ποδοσφαιρική χρονιά του 2012.

Γυρνάμε όμως πίσω στον Αύγουστο του 2011 όταν ο Αργενινός σταρ έκανε την αρχή για αυτό το ασύλληπτο νούμερο. Ενώ ο Μέσι έχει «αργήσει» να σκοράρει, στη τέταρτη αγωνιστική στη νίκη της Μπαρτσελόνα με 8-0 ενάντια στην Οσασούνα ο «pulga» πετυχαίνει τα πρώτα του δύο τέρματα. Φτάνουμε όμως 15 αγωνιστικές μετά που ο Μέσι δεν έχει σκοράρει και απέναντι στη Ρεάλ Μπέτις πετυχαίνει, άλλα δύο γκολ.

Μετά από αυτό το ματς ο αγαπημένος μας «κοντός« άρχισε τα... μαγικά του. Ο τότε 25χρονος Μέσι σκοράρει ανελλιπώς, σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας μάλιστα τον Κριστιάνο Ρονάλντο να τον «κυνηγάει». Στο τέλος της χρονιάς ο Αργεντινός βγαίνει πρώτος σκόρερ στη Λα Λίγκα με πενήντα γκολ, ενώ πίσω του είναι ο CR7 με 46 τέρματα.

Μόνο που η «κάψα» του να σκοράρει, βγήκε και εκτός συνόρων Ισπανίας, καθώς στο Τσάμπιονς Λιγκ έχει πετύχει άλλα 14 γκολ. Εκείνη τη χρονιά μάλιστα στο Τσάμπιονς Λιγκ είχε βρει δίχτυα πέντε φορές ενάντια στη Μπάγιερ Λεβερκούζεν για το δεύτερο ματς των «16» της διοργάνωσης. Με την εθνική Αργεντινής στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου έχει σκοράρει δέκα φορές, οδηγώντας την και στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Στην επόμενη σεζόν 2012-13 συνέχισε από εκεί που σταμάτησε τη προηγούμενη χρονιά, φτάνοντας στο τελευταίο του γκολ απέναντι στην Ρεάλ Βαγιαδολίδ τον Δεκέμβρη του 2012. Προφανώς αυτά τα νούμερα δε γίνεται να μην συνδυαστούν με ένα ρεκόρ. Ο Μέσι είχε σπάσει το ρεκόρ του Γκερντ Μίλερ, ο οποίος είχε βρει δίχτυα 85 φορές σε εξήντα αγώνες. Τη φανέλα του μάλιστα την είχε δώσει τον Γερμανό παλαίμαχο ως ένδειξη σεβασμού προς το πρόσωπό του. Το ρεκόρ αυτό μόνο ο Αργεντινός θα μπορούσε να το είχε σπάσει και απ' ότι φαίνεται δεν μπορεί και δεν πρόκειται να το σπάσει κανείς άλλος.