Η Μπάγερν ξεκινάει την αντεπίθεσή της με τον Τούχελ: Ο μισθός των 10-12 εκατ. ευρώ και η κατάκτηση του Champions League (vids)

Τόμας Τούχελ

i

Τόμας Τούχελ/©Photo by Stefan Matzke - sampics/Getty Images/Ideal Images

Η Μπάγερν ξεκινάει την αντεπίθεσή της με τον Τούχελ: Ο μισθός των 10-12 εκατ. ευρώ και η κατάκτηση του Champions League (vids)

Κώστας Τόπας 13:30 - 29.03.2023 / Ανανεώθηκε: 13:35 - 29.03.2023

Το έργο του Τόμας Τούχελ στην Μπάγερν Μονάχου έχει ξεκινήσει. Στόχος του πρώην προπονητή της Τσέλσι είναι να μαζέψει τα «σπασμένα» του Νάγκελσμαν και να οδηγήσει τους Βαυαρούς στην κατάκτηση του Champions League.

Οριστικοποιήθηκε η αλλαγή σελίδας στην Μπάγερν Μονάχου, καθώς πριν από μερικές ημέρες, οι Βαυαροί γνωστοποίησαν με μία ανακοίνωση τόσο το «διαζύγιο» με τον Γιούλιαν Νάγκελσμαν, όσο και την έναρξη συνεργασίας της με τον Τόμας Τούχελ, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το 2025.

Οι διοικούντες τον γερμανικό σύλλογο παρουσίασαν τον 49χρονο τεχνικό, ο οποίος στις πρώτες του δηλώσεις εξέφρασε την αισιοδοξία του για κατάκτηση πολλών τίτλων με τους Βαυαρούς. Από την πλευρά του, ο Τόμας Τούχελ αποκάλυψε πως η συμφωνία με την Μπάγερν Μονάχου ήρθε εντελώς ξαφνικά και δήλωσε πως η ομάδα του μπορεί να πάρει όλους τους τίτλους φέτος.

«Το DNA της Μπάγερν είναι ξεκάθαρο: πρέπει να κερδίζεις»

«Αποδέχτηκα άμεσα την πρόταση, το dna της Μπάγερν έχει να κάνει με νίκες. Είμαι πεπεισμένος πως είναι τιμή και διάκριση να έρχεται σε επαφή μαζί σου η Μπάγερν. Όταν υπογράφεις το συμβόλαιο είναι μεγάλη τιμή. Το τάιμινγκ με εξέπληξε, δεν το περίμενα και δεν υπήρχαν επαφές πριν. Υπέθετα πως θα συνέχιζα εκτός Γερμανίας την καριέρα μου. Η πρώτη μου συνέντευξη ήταν το βράδυ της περασμένης Τρίτης», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρώην τεχνικός της Τσέλσι κατά την παρουσίασή του.

Πρώτη αποστολή: Ανάκτηση του καλύτερου επιπέδου των αστεριών

Η πρώτη προπόνηση του Τόμας Τούχελ, ήταν ανοιχτή στον Τύπο για 15 λεπτά και εξέπληξε τους δημοσιογράφους που την παρακολουθούσαν. Ο έμπειρος τεχνικός είχε γι' αρκετά λεπτά τετ-α-τετ με τον Λιρόι Σανέ, ο οποίος τη φετινή σεζόν κινείται σε ρηχά νερά αναζητώντας τον παλιό του καλό εαυτό. Ο Τούχελ γνώριζε την κατάσταση, γι' αυτό και προσπάθησε στην πρώτη του προπόνηση στους Βαυαρούς να εμψυχώσει τον Γερμανό μεσοεπιθετικό και να του τονίσει το ταλέντο που διαθέτει με την μπάλα στα πόδια. Βέβαια, ο Σανέ δεν ήταν ο μόνος με τον οποίο συνομίλησε ο 49χρονος προπονητής, καθώς τετ-α-τετ είχε και με τα υπόλοιπα αστέρια της ομάδας, έχοντας ως στόχο να τα εμψυχώσει ενόψει της δύσκολης συνέχειας που έρχεται σε πρωτάθλημα και Champions League.

Ένας «γαλαξιακός» μισθός

Για την Μπάγερν, από την άλλη, το παιχνίδι της αλλαγής προπονητή στη μέση της σεζόν δεν έχει βγει φθηνό. Η απόλυση του Νάγκελσμαν θα κοστίσει πολύ: Η «Bild» επιβεβαιώνει ότι η διοίκηση της Μπάγερν θα πρέπει να πληρώνει τον πρώην προπονητή της τον μισθό που είχε απομείνει να εισπράξει στα υπόλοιπα χρόνια της συνεργασίας τους, (περίπου 27 εκατομμύρια ευρώ) για να λύσει το συμβόλαιό του, εκτός και αν έχει επιτευχθεί συμφωνία πριν.

Εν τω μεταξύ, το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Τούχελ θα λαμβάνει μεταξύ 10 και 12 εκατομμυρίων ευρώ ανά σεζόν, καθ' όλη τη διάρκεια του συμβολαίου που έχει υπογράψει για τις επόμενες δυόμισι σεζόν (μέχρι τις 30 Ιουνίου 2025). Λιγότερα χρήματα πάντως από ότι λάμβανε στην Τσέλσι ο Γερμανός τεχνικός.

Νούμερο ένα στόχος: Η κατάκτηση του Champions League

Αν και στη Μπάγερν εξακολουθεί να αποτελεί προτεραιότητα η κατάκτηση της Bundesliga, ο πειρασμός να προσθέσει ένα τρόπαιο του Champions League στις ήδη γεμάτες προθήκες της είναι πολύ δελεαστικός. Οι Βαυαροί, μάλιστα, δεν επέλεξαν τυχαία τον Τούχελ που ήδη γνωρίζει το μυστικό της επιτυχίας για να στεφθεί η ομάδα τους πρωταθλήτρια Ευρώπης. Αλλωστε στο παρελθόν, ο 49χρονος προπονητής είχε σηκώσει την κούπα με τα μεγάλα αυτιά όσο ήταν στον πάγκο των «μπλε».

Ωστόσο, ο δρόμος για το έβδομο Ευρωπαϊκό Κύπελλο, είναι περίπλοκος και δύσκολος. Αν και οι Βαυαροί προέρχονται από την πρόκριση επί της Παρί Σεν Ζερμέν στη φάση των 16 τώρα πρέπει να «εξοντώσουν» και την Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα και τον Έρλινγκ Χάαλαντ, άλλο ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Σε περίπτωση προόδου, αντίπαλος στα ημιτελικά θα είναι η Ρεάλ Μαδρίτης ή η Τσέλσι.