Η Μπαρτσελόνα νίκησε την Ατλέτικο στο ντέρμπι (0-1) και παρέμεινε στην κορυφή
i

Oυσμάν Ντεμπελέ / © Getty Images

Η Μπαρτσελόνα νίκησε την Ατλέτικο στο ντέρμπι (0-1) και παρέμεινε στην κορυφή

Τζιοβάνι Ζάκαρη 23:59 - 08.01.2023 / Ανανεώθηκε: 15:10 - 13.01.2023

Η Μπαρτσελόνα επικράτησε της Ατλέτικο Μαδρίτης με 1-0 και μετά την ήττα της Ρεάλ, από τη Βιγιαρεάλ, αύξησε τη διαφορά με την «μισητή αντίπαλο» στο +3.

Η Μπαρτσελόνα κατάφερε να κερδίσει το μεγάλο ντέρμπι κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης (0-1) και εκμεταλλευόμενη την ήττα της Ρεάλ Μαδρίτης αύξησε τη διαφορά στο +3 από την κορυφή.

Ένα τέρμα ήταν αρκετό για την Μπαρτσελόνα, προκειμένου να διαφύγει από το στάδιο Μετροπολιτάνο με το σημαντικό για εκείνη τρίποντο. Η ομάδα του Τσάβι επικράτησε με 1-0 της Ατλέτικο Μαδρίτης και με αυτόν τον τρόπο εκμεταλλεύτηκε τη «γκάφα» της Ρεάλ Μαδρίτης, αυξάνοντας τη διαφορά από τη δεύτερη «μερένγκες» στο +3.

Στο 22ο λεπτό της αναμέτρησης  πήρε μια έξοχη πάσα μέσα στην περιοχή και σούταρε εξαιρετικά για το μοναδικό τέρμα του αγώνα. Οι «ροχιμπλάνκος» θέλησαν να απαντήσουν, όμως οι προσπάθειες τους περιορίστηκαν στο πρώτο μέρος. Ωστόσο το δεύτερο τέρμα ήρθε ξανά για τους «μπλαουγκράνα», με τους πανηγυρισμούς του Φεράν Τόρες να σταματούν έπειτα από υπόδειξη του βοηθού για οφσάιντ.

Την ίδια ώρα οι Ρεάλ Μπέτις και Ρεάλ Σοσιεδάδ δεν άφησαν την ήττα της Ατλέτικο να πάει χαμένη, με τις δύο ομάδες να επικρατούν κόντρα σε Ράγιο Βαγιεκάνο και Αλμεριά αντίστοιχα. Η πρώτη προσπέρασε την ομάδα του Σιμεόνε στη τέταρτη θέση και η δεύτερη αύξησε τη διαφορά στο +5.