Η Μπενφίκα απέρριψε πρόταση 100 εκατομμυρίων για τον Εντσο Φερνάντες!
i

Εντσο Φερνάντες και Ρουί Κόστα/printscreen

Η Μπενφίκα απέρριψε πρόταση 100 εκατομμυρίων για τον Εντσο Φερνάντες!

Sportal newsroom 12:54 - 22.12.2022

Ένα από τα πιο… καυτά ονόματα στην Ευρώπη είναι αυτήν την περίοδο ο Εντσο Φερνάντες και οι Πορτογάλοι αναφέρουν πως η Μπενφίκα απέρριψε προσφορά ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ για να τον παραχωρήσει.

Από τις αποκαλύψεις του πρόσφατου Μουντιάλ στο Κατάρ ήταν ο Εντσο Φερνάντες. Πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις με τη φανέλα της Αργεντινής, κατακτώντας τον τίτλο, και μοιραία αναδείχθηκε ως καλύτερος νέος παίκτης της διοργάνωσης. Αναμενόμενο, λοιπόν, ήταν να στρέψει πάνω του αρκετά βλέμματα μεγάλων ευρωπαϊκών κλαμπ.

Αλλωστε, ακόμα και πριν την εκκίνηση του Παγκόσμιου Κυπέλλου, οι Πορτογάλοι έγραφαν για συμφωνία ανάμεσα στην Μπενφίκα και τη Λίβερπουλ για την παραχώρησή του, κάτι που δεν έγινε. Προς όφελος των Λουζιτανών, που είναι δεδομένο ότι για να παραχωρήσουν τον 21χρονο μέσο θα πρέπει να εισπράξουν πολύ περισσότερο χρήματα απ ό,τι θα αξίωναν τότε.

Για να αγοράσουν το καλοκαίρι το 75% των δικαιωμάτων του από τη Ρίβερ Πλέιτ δαπάνησαν 18 εκατομμύρια ευρώ και μόλις μέσα σε μερικούς μήνες η αξία του Φερνάντες έχει εκτιναχθεί.

Μάλιστα, σημερινά δημοσιεύματα από την Πορτογαλία, αναφέρουν πως ο Ρουί Κόστα, πρόεδρος της Μπενφίκα, απέρριψε πρόταση ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ για την παραχώρηση του Αργεντινού μέσου. Η ομάδα που έκανε την προσφορά δεν έγινε γνωστή, ωστόσο όπως υποστήριξε η «Correio de Manha», πιθανότατα πρόκειται για τη Λίβερπουλ, η οποία δεδομένα θέλει να ενισχυθεί στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Πάντως, για την ώρα, ο Ρουί Κόστα αντιστέκεται και δεν πρόκειται να πει «ναι» σε παραχώρηση του Φερνάντες αν η Μπενφίκα δεν εισπράξει τη ρήτρα αποδέσμευσης που υπάρχει στο συμβόλαιό του και ανέρχεται στα 120 εκατομμύρια ευρώ.