Η παιδεία που κουβαλά ο Τακεχίρο Τομιγιάσου δεν κρύβεται
i

O Τακεχίρο Τομιγιάσου/ Screenshot

Η παιδεία που κουβαλά ο Τακεχίρο Τομιγιάσου δεν κρύβεται

Πάνος Μαλακτάρης • 16:36 - 19.01.2023 / Ανανεώθηκε: 15:57 - 28.04.2023

Εξαιρετικά θετικά σχόλια έχει αποσπάσει η κίνηση του Ιάπωνα αμυντικού με τη λήξη του ντέρμπι κόντρα στην Τότεναμ

Το ντέρμπι του βορείου Λονδίνου έχει μόλις τελειώσει και οι «gunners» έχουν θριαμβεύσει επί των αιωνίων αντιπάλων τους, εκτός έδρας. Την λήξη ακολουθεί η ένταση με τον Άαρον Ράμσντεϊλ και παίκτες των δύο ομάδων, ενώ και ο ίδιος ο Ιάπωνας είχε μια στιγμή έντασης με τον Ριτσάρλισον ενόσω ήταν και οι δύο εκτός αγώνα. Τα πνεύματα κάπως δείχνουν να ηρεμούν και οι ποδοσφαιριστές οδεύουν προς τα αποδυτήρια. Οι σφυγμοί είναι ακόμα υψηλοί, ωστόσο ο Τομιγιάσου καταφέρνει να κάνει κάτι που πραγματικά εκπλήσσει, ευχάριστα. 

Τι έκανε ο 24χρονος; Λίγο πριν μπει στα αποδυτήρια παρατήρησε πως υπήρχαν κάποια σκουπίδια στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου και έσκυψε να τα μαζέψει. Κάτι που όλοι όσοι πέρασαν πριν από αυτόν είτε δεν είδαν, είτε επέλεξαν να αγνοήσουν. Μπορεί να μιλάμε για μια κίνηση 2 κυριολεκτικά δευτερολέπτων, αλλά είναι πολλάκις αποδεδειγμένο πως ελάχιστοι το κάνουνε. 

Και μιας και αναφερθήκαμε στην παιδεία που κουβαλάει ο Ιάπωνας, θυμίζουμε την αντίστοιχη συμπεριφορά των συμπατριωτών του στο πρόσφατο Μουντιάλ του Κατάρ, όταν έμεναν στις κερκίδες μετά την λήξη των αγώνων ώστε να καθαρίσουν τα όποια σκουπίδια είχαν αφήσει πίσω τους. Ένα τεράστιο «ρισπέκτ» και από εμάς για το επίπεδο και την διαγωγή που επέδειξε ο νεαρός άσσος.