Η Παρί ξεκινά έρευνα μετά τις κατηγορίες για τις ρατσιστικές δηλώσεις του Γκαλτιέ, την απόλυσή του ζητάνε οι οπαδοί

Νασέρ Αλ Κελαϊφί

i

Νάσερ Αλ-Κελαϊφί/©Photo by Chris Brunskill/Fantasista/Getty Images)

Η Παρί ξεκινά έρευνα μετά τις κατηγορίες για τις ρατσιστικές δηλώσεις του Γκαλτιέ, την απόλυσή του ζητάνε οι οπαδοί

Κώστας Τόπας 15:39 - 12.04.2023

Η Παρί Σεν Ζερμέν ξεκινά τη δική της έρευνα για να ρίξει φως στην υπόθεση γύρω από τις ρατσιστικές δηλώσεις που έκανε ο προπονητής της, Κριστόφ Γκαλτιέ. Την αποχώρησή του ζητάνε οι οργανωμένοι οπαδοί των Παριζιάνων.

Λίγες ώρες μετά τις αποκαλύψεις του περιεχομένου των κατηγοριών του Ζουλιέν Φουρνιέ για απρεπή σχόλια από τον Κριστόφ Γκαλτιέ, η Παρί Σεν Ζερμέν αποφάσισε να ξεκινήσει έρευνα για να ρίξει φως στην υπόθεση γύρω από τις ρατσιστικές δηλώσεις που έκανε ο προπονητής της.

Ο άλλοτε συνεργάτης του και πρώην αθλητικός διευθυντής της Νις, Ζουλιέν Φουρνιέ, αποκάλυψε πως ο Γκαλτιέ εναντιώθηκε στην απόκτηση παικτών βάσει του χρώματος και της θρησκείας τους και συγκεκριμένα δεν ήθελε στην ομάδα μεγάλο αριθμό μαύρων και Μουσουλμάνων ποδοσφαιριστών.

Στην Γαλλία θεωρούν πως σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν όσα ισχυρίζεται ο Ζουλιέν Φουρνιέ, η απόλυση του Γκαλτιέ από τον πάγκο των Παριζιάνων θεωρείται δεδομένη. Αλλωστε αυτό ζητάνε και οι οργανωμένοι οπαδοί του συλλόγου. 

«Η Collectif Ultras Paris παρακολουθεί στενά την υπόθεση Γκαλτιέ. Εάν αποδειχθούν τα γεγονότα για τα οποία κατηγορείται, δεν είναι αποδεκτό για αυτό το άτομο να παραμείνει στο κλαμπ μας. Σας υπενθυμίζουμε ότι πάντα τοποθετούμασταν ενάντια σε κάθε μορφή διάκρισης και αυτός ο αγώνας είναι μια ιστορικής σημασίας για εμάς», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν οι οργανωμένοι οπαδοί της Παρί.