Σοβαρές κατηγορίες κατά του Γκαλτιέ: «Δεν γίνεται να έχουμε τόσους μαύρους και Μουσουλμάνους»

Μέσι - Γκαλτιέ

i

Κριστόφ Γκαλτιέ & Λιονέλ Μέσι/©Photo by Jean Catuffe/Getty Images/Ideal Images

Σοβαρές κατηγορίες κατά του Γκαλτιέ: «Δεν γίνεται να έχουμε τόσους μαύρους και Μουσουλμάνους»

Κώστας Τόπας 14:10 - 12.04.2023 / Ανανεώθηκε: 14:10 - 12.04.2023

Ο άλλοτε συνεργάτης του Κριστόφ Γκαλτιέ στη Νις, και αθλητικός διευθυντής, Ζουλιέν Φουρνιέ, κατηγόρησε τον προπονητή της Παρί Παρί Σεν Ζερμέν, Κρίστοφ Γκαλτιέ για ρατσιστικές πεποιθήσεις.

Ο Κριστόφ Γκαλτιέ ανακοινώθηκε ως προπονητής της Νις στις 28 Ιουνίου 2021, όπου τελικά ένα χρόνο αργότερα θα αποχωρούσε για την Παρί Σεν Ζεμρέν, την οποία εξακολουθεί να καθοδηγεί παρά το γεγονός ότι αμφισβητείται από τους οπαδούς της ομάδας του.

Λεβαντόφσκι για Μέσι: «Η θέση του είναι στην Μπαρτσελόνα, θα χαρώ πολύ να παίξω μαζί του»
LA LIGA

17:58 - 11.04.2023

Λεβαντόφσκι για Μέσι: «Η θέση του είναι στην Μπαρτσελόνα, θα χαρώ πολύ να παίξω μαζί του»

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, παρευρισκόμενος σε μια παρουσίαση βιβλίου αναφέρθηκε τον Λιονέλ Μέσι και σχολίασε ότι η θέση του είναι στην Μπαρτσελόνα και ότι θα χαρεί να παίξει μαζί του.

Από εκείνες τις εποχές άρχισαν να ακούγονται φήμες για επεισόδια που θα μπορούσαν να αμαυρώσουν την εικόνα του Γάλλου προπονητή. Ο άλλοτε συνεργάτης του και πρώην αθλητικός διευθυντής της Νις, Ζουλιέν Φουρνιέ, αποκάλυψε πως ο Γκαλτιέ εναντιώθηκε στην απόκτηση παικτών βάσει του χρώματος και της θρησκείας τους και συγκεκριμένα δεν ήθελε στην ομάδα μεγάλο αριθμό μαύρων και Μουσουλμάνων ποδοσφαιριστών.

«Ο Κριστόφ Γκαλτιέ μπήκε στο γραφείο και χαιρέτισε τον γιο του, ο οποίος μου είπε: ''Μπορείς να τσεκάρεις με τον πατέρα μου αυτό που σου είπα;''. Τον ρώτησα λοιπόν κι εκείνος μου το επιβεβαίωσε, λέγοντάς μου δηλαδή ότι πρέπει να λάβουμε υπόψη την πραγματικότητας της πόλης και ότι δεν πρέπει να έχουμε τόσους μαύρους και Μουσουλμάνους στην ομάδα. Μου είπε ότι ''χθες το βράδυ πήγα σε ένα εστιατόριο κι όλοι μού έλεγαν πως έχουμε μια ομάδα από μαύρους. Ζουλιέν, πρέπει να συνειδητοποιήσεις σε ποια πόλη είμαστε, είμαστε στην πόλη του Ζακ Μεντεσέν (εμβληματικός πρώην δήμαρχος της Νίκαιας) και η ομάδα μας δεν ανταποκρίνεται σε αυτό που θέλει ο κόσμος, όπως δεν ανταποκρίνεται και σε αυτό που θέλω εγώ". Δεν προέβαλε κανένα αθλητικό επιχείρημα, αλλά μόνο τη θρησκεία και το χρώμα», αναφέρει χαρακτηριστικά το email που δημοσιεύτηκε το έστειλε ο Ζουλιέν προς διευθυντικό στέλεχος της INEOS, ιδιοκτήτριας εταιρείας της Νις, αναφέροντας: