Η Παρί ανέθεσε σε εταιρεία να κάνει μελέτη για κατασκευή νέου γηπέδου!
i

Parc des Princes / © Photo by Tim Clayton/Corbis via Getty Images/Ideal Images

Η Παρί ανέθεσε σε εταιρεία να κάνει μελέτη για κατασκευή νέου γηπέδου!

Sportal newsroom 14:16 - 08.02.2023 / Ανανεώθηκε: 16:06 - 08.02.2023

Λόγω της κόντρας που υπάρχει με τον Δήμο του Παρισίου για το «Παρκ ντε Πρενς», οι άνθρωποι της Παρί Σεν Ζερμέν προχωρούν το πρότζεκτ κατασκευής νέου γηπέδου.

Σχεδόν 50 χρόνια αγωνίζεται η Παρί Σεν Ζερμέν στο «Παρκ ντε Πρενς», ωστόσο είναι αβέβαιο για πόσο ακόμα θα συνεχίσει να δίνει τους εντός έδρας αγώνες της εκεί. Κι αυτό διότι ο σύλλογος επιθυμεί την αγορά του, με απώτερο σκοπό να επενδύσει και να το ανακατασκευάσει, κάτι που δεν βρίσκει σύμφωνη τη δήμαρχο του Παρισίου, Αν Ινταλγκό.

Τον Νοέμβριο, ο πρόεδρος της Παρί, Νασέρ Αλ Κελαϊφί είχε δηλώσει στην ισπανική «Marca» πως ο σύλλογος «δεν είναι πια ευπρόσδεκτος» στο «Παρκ ντε Πρενς» και είναι ξεκάθαρο πως οι Παριζιάνοι είναι έτοιμοι να κάνουν το επόμενο βήμα.

Κι αυτό διότι η Παρί ποσέλαβε την αμερικάνικη εταιρεία Legends Hospitality προκειμένου να ξεκινήσει έρευνα για την ανεύρεση του νέου «σπιτιού» της. Μια από τις πρώτες περιπτώσεις που εξετάζονται είναι αυτή ενός ιπποδρόμου που βρίσκεται κοντά στην τωρινή έδρα των Παριζιάνων, και σύντομα πρόκειται να ξεκινήσουν οι σχετικές μελέτες προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι εφικτή η «μετακόμιση» της Παρί εκεί.

Η Legends Hospitality είχε συμμετοχή στην κατασκευή διαφόρων σταδίων στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ συνεργάστηκε με την Τότεναμ για την δημιουργία του «Tottenham Hotspur Stadium», αλλά και με τη Λίβερπουλ για την πρόσφατη ανακαίνιση του «Άνφιλντ».