Η πρώτη εικόνα της νταμπλούχου ΑΕΚ, στην αφετηρία της προετοιμασίας για τη νέα σεζόν
i

ΑΕΚ, πανηγυρισμοί για κατάκτηση του κυπέλλου/©intime

Η πρώτη εικόνα της νταμπλούχου ΑΕΚ, στην αφετηρία της προετοιμασίας για τη νέα σεζόν

Κώστας Τσίλης 08:20 - 25.06.2023 / Ανανεώθηκε: 08:21 - 25.06.2023

Η νταμπλούχος ΑΕΚ πιάνει ξανά από σήμερα... δουλειά και το Sportal.gr καταγράφει την πρώτη εικόνα στην αφετηρία της προετοιμασίας για τη νέα σεζόν

Έχει περάσει ακριβώς ένας μήνας και μια... ημέρα από τότε που η ΑΕΚ σήκωσε στον ουρανό του Βόλου το κύπελλο και ολοκλήρωσε την κατάκτηση του νταμπλ. Από σήμερα η περυσινή ονειρεμένη σεζόν γίνεται και επίσημα παρελθόν, καθώς ξεκινάει η προετοιμασία για την επόμενη. Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ ξεκινούν δουλειά, έστω και χωρίς προπόνηση αλλά με ιατρικά και εργομετρικά. Πάντως μπαίνουν στην αφετηρία για την προετοιμασία της νέας σεζόν και το Sportal.gr καταγράφει την πρώτη εικόνα. 

Εν αρχή, τα καινούργια πρόσωπα. Στην προκειμένη περίπτωση, το εξής... ένα. Η ΑΕΚ έχει προχωρήσει μέχρι τώρα μόνο σε μια καλοκαιρινή μεταγραφική κίνηση. Είναι ο Σταύρος Πήλιος ο οποίος φυσικά θα δώσει το παρών στα ιατρικά και τα εργομετρικά. Ενώ την Τρίτη θα βρίσκεται στην αποστολή που θα ταξιδέψει στην Ολλανδία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. 

Όσον αφορά τις απουσίες, υπάρχουν καταρχάς αυτές που θα είναι... μόνιμες. Ο Γιώργος Τζαβέλλας αποτελεί παρελθόν για την ΑΕΚ, καθώς το συμβόλαιο του, δεν ανανεώθηκε. Το ίδιο και ο Αλεξάντερ Φράνσον, που έτσι κι αλλιώς αποτελούσε ξένο σώμα για την ομάδα ήδη από τον περασμένο Μάρτη. 

Θεωρητικά στις μόνιμες απουσίες λογίζεται και ο Νορντίν Άμραμπατ, καθώς σε πέντε μέρες το συμβόλαιο του με την ΑΕΚ λήγει και μέχρι τώρα δεν έχει ανανεωθεί. Πρακτικά όμως, όσο η Ένωση δεν έχει αποχαιρετήσει επίσημα τον Μαροκινό όπως έκανε με τον Τζαβέλλα και όσο ο ποδοσφαιριστής δεν έχει αποχαιρετήσει την Ένωση, όλα είναι ανοιχτά. 

Υπάρχουν φυσικά και οι προσωρινές απουσίες. Ποδοσφαιριστές δηλαδή της ΑΕΚ που δεν θα βρεθούν σήμερα στην πρώτη συγκέντρωση, αλλά για διαφορετικούς λόγους θα ενσωματωθούν αργότερα με την ομάδα. 

Σ' αυτή την κατηγορία είναι ο Πέτρος Μάνταλος, ο Γιώργος Αθανασιάδης, ο Λάζαρος Ρότα, ο Στίβεν Τσούμπερ, ο Εχσάν Χατζισαφί, ο Νταμιάν Σιμάνσκι και ο Ντομαγκόι Βίντα, που είχαν μέχρι πριν από λίγες μέρες υποχρεώσεις με τις εθνικές ομάδες. Και ο Αλμέιδα έδωσε έξτρα άδεια για ενσωμάτωση με την αποστολή στην Ολλανδία, στις 30 Ιούνη. 

Προσωρινά απών θα είναι και ο Λιβάι Γκαρσία, που έχει ακόμα υποχρεώσεις με την εθνική ομάδα του Τρινιντάντ, για το Gold Cup στην Αμερική. Μάλιστα ο φορ της ΑΕΚ θα έχει παιχνίδια τουλάχιστον μέχρι και τα ξημερώματα της 3ης του Ιούλη. Επίσης στους προσωρινά απόντες και οι δυο άτυχοι της Ένωσης. Ο Σέρχιο Αραούχο και ο Πάολο Φερνάντες

Ο αρχηγός της ΑΕΚ έχει μπει στο δεύτερο στάδιο της αποθεραπείας του μετά την επέμβαση στο γόνατο και είναι ακόμα ανοικτό το ενδεχόμενο να πάει για κάποιες μέρες στην Ολλανδία και να συνεχίσει εκεί το πρόγραμμα δουλειάς του. Και ο Πάολο Φερνάντες ακόμα αναρρώνει με ακινησία στην Ισπανία, μετά την επέμβαση στον αχίλλειο. 

Η τελική ευθεία στην υπόθεση Πινέδα είναι δύσκολη και απαιτεί λεπτούς χειρισμούς από την ΑΕΚ
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

23:45 - 24.06.2023

Η τελική ευθεία στην υπόθεση Πινέδα είναι δύσκολη και απαιτεί λεπτούς χειρισμούς από την ΑΕΚ

Στην ΑΕΚ προσπαθούν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους για την υπόθεση Πινέδα, καθώς η τελική ευθεία των διαπραγματεύσεων με την Θέλτα απαιτεί προσεκτικούς και λεπτούς χειρισμούς καθώς το deal παραμένει εξαιρετικά δύσκολο

Στην ΑΕΚ βεβαίως θα ήθελαν να καταγραφεί στο τέλος ως προσωρινή απουσία, αυτή του Ορμπελίν Πινέδα. Ο Μεξικανός χαφ τυπικά είναι ξανά ποδοσφαιριστής της Θέλτα και όχι της Ένωσης. Και επομένως δεν θα μπορούσε να βρίσκεται στην πρώτη συγκέντρωση της ΑΕΚ. 

Κάτι που δεν θα γινόταν έτσι κι αλλιώς, καθώς έχει παράλληλα και υποχρεώσεις με την εθνική του Μεξικού για το Gold Cup. Στην ΑΕΚ πάντως ευελπιστούν πως θα καταφέρουν τελικά να πετύχουν το δύσκολο deal με την Θέλτα και να κρατήσουν τον Πινέδα. Και ως εκ τούτου η απουσία του, να είναι προσωρινή.