Η συζήτηση στην ΑΕΚ για αριστερό μπακ είναι ανοιχτή αλλά όχι απλή

Η συζήτηση στην ΑΕΚ για αριστερό μπακ είναι ανοιχτή αλλά όχι απλή

Κώστας Τσίλης 15:46 - 13.10.2023 / Ανανεώθηκε: 17:10 - 13.10.2023

Είναι από το περασμένο καλοκαίρι και παραμένει ανοιχτή η κουβέντα στην ΑΕΚ για μεταγραφή στο αριστερό άκρο της άμυνας, αλλά δεν είναι κάτι απλό

Ο Ματίας Αλμέιδα δεν είναι από τους προπονητές που θέλει να γίνονται μεταγραφικές κουβέντες, όσο το γκρουπ που έχει στην διάθεση του, δίνει τις μάχες του μέσα στο γήπεδο. Επίσης είναι από τους προπονητές, που δεν είναι και ο πιο φανατικός των αγορών στην χειμερινή μεταγραφική αγορά. Το απέδειξε πέρυσι. Παρόλα αυτά, η συζήτηση για την θέση του αριστερού μπακ, είναι ανοιχτή ήδη από το περασμένο καλοκαίρι. Και παραμένει ανοιχτή, παρόλο που δεν είναι καθόλου απλή. 

Ανεξάρτητα από το αγωνιστικό κομμάτι, η παρουσία δυο Ιρανών στο αριστερό άκρο της άμυνας, οι οποίοι καταλαμβάνουν θέσεις ξένων, βάζει εκ των πραγμάτων δυσκολίες στον Αλμέιδα. Δυσκολίες που θα γίνουν ακόμα μεγαλύτερες, όταν θα χρειαστεί να απουσιάσουν και οι δυο από τις αρχές του Γενάρη με την εθνική τους ομάδα, για το Asian Cup. Μια διοργάνωση που ξεκινά στις 12 Ιανουαρίου και ολοκληρώνεται στις 10 Φεβρουαρίου. 

Στο επικρατέστερο σενάριο που και ο Χατζισαφί και ο Μοχαμάντι θα βρίσκονται στην αποστολή της εθνικής Ιράν, η ΑΕΚ θα μείνει με καθαρόαιμο αριστερό μπακ, μόνο τον Σταύρο Πήλιο. Ένα αριστερό μπακ που αποκτήθηκε μεν το καλοκαίρι, συμμετείχε στην προετοιμασία στην Ολλανδία, αλλά μέχρι τώρα παίζει σταθερά με την ΑΕΚ Β. Έχει προοπτικές, έχει ικανότητες, αλλά μοιάζει δύσκολο μέχρι τον Γενάρη να φτάσει σε βαθμό ετοιμότητάς τέτοιο, ώστε να μπορέσει να σηκώσει το βάρος του βασικού. 

Καθαρά πρακτικά λοιπόν, φαίνεται πως η ΑΕΚ χρειάζεται να ψάξει για αγορά αριστερού μπακ τον Γενάρη. Έτσι κι αλλιώς το καλοκαίρι λήγει το συμβόλαιο του Μοχαμάντι. Η δυσκολία στην κουβέντα για την μεταγραφή αριστερού μπακ, έχει να κάνει με την συνοχή του γκρουπ μέσα στη σεζόν. Ο Αλμέιδα εμπιστεύεται τους ποδοσφαιριστές που έχει και δουλεύει. Και αυτό θέλει να το δείχνει στους παίκτες του και στην πράξη. 

Πέρυσι ο Μοχαμάντι είχε κτυπήσει σοβαρά στο Παγκόσμιο Κύπελλο και η εκτίμηση ήταν πως θα έχανε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της σεζόν. Παρόλα αυτά ο Αλμέιδα δεν ήταν θετικός στην απόκτηση ενός αριστερού μπακ τον Γενάρη, που επί της ουσίας θα αντικαθιστούσε τον Ιρανό. Βεβαίως τώρα τα δεδομένα δεν είναι ακριβώς τα ίδια. 

Ίσως το κλειδί που θα ξεκλειδώσει εξελίξεις στο θέμα του αριστερού μπακ στην ΑΕΚ, είναι αν υπάρξει κάποια λύση για το μέλλον του Μοχαμάντι. Με δεδομένο πάντα πως το συμβόλαιο του Ιρανού μπακ λήγει στο τέλος της σεζόν. Πάντως έτσι κι αλλιώς, οι άνθρωποι της ΑΕΚ δουλεύουν ήδη από τώρα, προκειμένου να είναι έτοιμοι για λύσεις κατάλληλες από την μεταγραφική αγορά, για την θέση του αριστερού μπακ. Και ήδη μάλιστα έχουν ξεχωρίσει και κάποιες περιπτώσεις. 

Πάντως για την περίπτωση του Κάι Βάγκνερ της Φιλαδέλφεια Γιούνιον από την ΑΕΚ δηλώνουν άγνοια. Την περίπτωση του Γερμανού ακραίου μπακ έφεραν στο προσκήνιο οι Αμερικανοί και έβαλαν στο παιχνίδι και την Ένωση. Ωστόσο από την ΑΕΚ δηλώνουν άγνοια.