Στο Conference League η Τβέντε, ισχυρή με ΠΑΟΚ και Άρη

Στο Conference League η Τβέντε, ισχυρή με ΠΑΟΚ και Άρη

Sportal newsroom 18:12 - 11.06.2023 / Ανανεώθηκε: 18:15 - 11.06.2023

Στην Τβέντε κατέληξε το εισιτήριο για το Conference League και θα είναι στους ισχυρούς στην κλήρωση με ΠΑΟΚ και Άρη.

Το πέμπτο ευρωπαϊκό εισιτήριο της Eredivisie βρήκε κάτοχο.

Αυτό το πήρε η Τβέντε, η οποία είναι και η πέμπτη ομάδα μετά τις Φέγενορντ, Αϊντχόφεν, Άγιαξ, Αλκμάαρ που θα εκπροσωπήσει την Ολλανδία την επόμενη σεζόν στα Κύπελλα Ευρώπης.

Η Τβέντε επικράτησε της Σπάρτα Ρότερνταμ με 1-0 στο «De Grolsch Veste», στον δεύτερο τελικό των play off εξόδου στο Europa Conference League.

Έτσι με συνολικό σκορ 2-1 (1-1 ο πρώτος αγώνας στο Ρότερνταμ) κατέκτησε το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο. Η ομάδα του 64χρονου τεχνικού Ρον Γιανς έφτασε στη νίκη με γκολ του Μπένετ στο 53’ κι αφού η μπάλα βρήκε πρώτα σε αντίπαλο αμυντικό, στο σουτ που επιχείρησε.

Η Τβέντε, λοιπόν, η οποία τερμάτισε στην πέμπτη θέση στην κανονική περίοδο της Eredivisie, θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της στο Europa Conference League από τον 2ο προκριματικό γύρο, όπου τα ματς θα γίνουν στις 27 Ιουλίου και 3 Αυγούστου. Στην κλήρωση που θα διεξαχθεί στις 21 Ιουνίου θα είναι στο γκρουπ των ισχυρών με τον ΠΑΟΚ και τον Άρη.

Θυμίζουμε ότι από τον τελικό για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, είχε αποκλειστεί η Ουτρέχτη των Τάσου Δουβίκα και Βασίλη Μπάρκα. Ναι μεν, νίκησε στην έδρα της τη Σπάρτα Ρότερνταμ με 1-0 (στον πρώτο αγώνα είχε νικήσει η Σπάρτα 2-1), όμως, στα πέναλτι πέρασαν οι φιλοξενούμενοι, διότι και στην παράταση δεν άλλαξε κάτι.

Δείτε το γκολ της Τβέντε: