Ήδη από την Αγγλία, έδωσε ο Αλμέιδα το... σύνθημα για την επόμενη μέρα της ΑΕΚ μετά το έπος του Μπράιτον
i

Προπόνηση ΑΕΚ στο Μπράιτον/©intime

Ήδη από την Αγγλία, έδωσε ο Αλμέιδα το... σύνθημα για την επόμενη μέρα της ΑΕΚ μετά το έπος του Μπράιτον

Κώστας Τσίλης 22:45 - 22.09.2023 / Ανανεώθηκε: 22:45 - 22.09.2023

Τεράστια είναι η ικανοποίηση στην ΑΕΚ από την ιστορική νίκη μέσα στην Αγγλία, αλλά ήδη από την προπόνηση στο Μπράιτον, ο Αλμέιδα έστρεψε το βλέμμα στην επόμενη μέρα

Το κλίμα στην προπόνηση της ΑΕΚ στις εγκαταστάσεις της Μπράιτον, μπορεί να μην ήταν εξίσου άκρως πανηγυρικό, όπως στα αποδυτήρια του Amex Stadium αμέσως μετά την λήξη του ματς χθες το βράδυ. Όμως η αλήθεια είναι πως τα χαμόγελα όλων ήταν πλατιά. Με πρώτο τον Ματίας Αλμέιδα που ήταν περήφανος γι αυτό που έκαναν οι ποδοσφαιριστές του και δεν το έκρυβε. Όμως ήδη ακόμα από την Αγγλία, πριν καν η αποστολή επιστρέψει στην Ελλάδα, ο Αργεντινός τεχνικός έδωσε το σύνθημα της επόμενης μέρας. 

Η υπέρβαση του Γκατσίνοβιτς, έλυσε τα χέρια του Αλμέιδα για το πλάνο νίκης στο Μπράιτον
EUROPA LEAGUE

17:45 - 22.09.2023

Η υπέρβαση του Γκατσίνοβιτς, έλυσε τα χέρια του Αλμέιδα για το πλάνο νίκης στο Μπράιτον

Με μόλις τρεις δυνατές προπονήσεις ο Γκατσίνοβιτς φώναξε «παρών» για την βασική ενδεκάδα, αλλά αυτό ήταν το κλειδί για να φτιάξει ο Αλμέιδα το αγωνιστικό πλάνο για το Μπράιτον

Για τον Αλμέιδα είναι σημαντικό οι παίκτες του να την χαρούν αυτή την τεράστια νίκη. Είναι εξίσου σημαντικό να καταλάβουν τι πήγε σωστά αλλά και τι πήγε λάθος, όπως θα αναλυθούν ενδελεχώς. Αλλά είναι και πολύ σημαντικό να κρατήσουν τα οφέλη από όσα πέτυχαν μέσα στο Μπράιτον και να συγκεντρωθούν σ' αυτό που έχουν μπροστά τους. Πρώτα το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο, αλλά και κατόπιν ένα πρόγραμμα με τρία συνεχόμενα ματς. Πέμπτη με Ατρόμητο στη Νέα Φιλαδέλφεια, Δευτέρα με ΟΦΗ στην Κρήτη και αμέσως Πέμπτη με τον Άγιαξ στη Νέα Φιλαδέλφεια. 

Ξέρει ο Αλμέιδα πως δεν πρόκειται οι παίκτες του να παρασυρθούν απ' αυτό που έγινε στο Μπράιτον. Δεν το έχουν κάνει άλλωστε ποτέ. Ωστόσο είχε ο Αργεντινός τεχνικός, ήδη από την πρώτη προπόνηση μετά το χθεσινό ματς και μάλιστα επί αγγλικού εδάφους, να συζητήσει πολλά αγωνιστικά ζητήματα με τους παίκτες του. Θετικά στην συντριπτική τους πλειοψηφία. Οι "κιτρινόμαυροι" έκανε το πρωί προπόνηση στις εγκαταστάσεις της Μπράιτον και το απόγευμα επρόκειτο να πάρουν τον δρόμο της επιστροφής. Στην Αθήνα η αποστολή αναμένεται λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.