Η ΑΕΚ έχει ήδη τρεις παίκτες στο Euro και μπορεί να γίνουν και τέσσερις, μ' ότι αυτό συνεπάγεται

Η ΑΕΚ έχει ήδη τρεις παίκτες στο Euro και μπορεί να γίνουν και τέσσερις, μ' ότι αυτό συνεπάγεται

Κώστας Τσίλης 12:53 - 30.05.2024 / Ανανεώθηκε: 12:59 - 30.05.2024

Δεδομένη είναι πλέον η συμμετοχή του Γκατσίνοβιτς, του Σιμάνσκι και του Βίντα στο Πανευρωπαϊκό της Γερμανίας, στο οποίο πιθανόν να είναι και ο Τσούμπερ, κάτι που δημιουργεί συγκεκριμένη συνθήκη για την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ στο φετινό καλοκαίρι, θα πρέπει πολλά πράγματα να τα κάνει νωρίς. Ή για την ακρίβεια, νωρίτερα από πέρυσι. Έναρξη προετοιμασίας στις 21 Ιουνίου και πρώτο ευρωπαϊκό ματς στις 25 Ιουλίου, σημαίνει συγκεκριμένο πλαίσιο για τον τρόπο που θα πρέπει φέτος η ΑΕΚ να δουλέψει.

Βέτο Μελισσανίδη για να μην καλυφθούν οι φωτογραφίες της Αγιά Σοφιάς και των προσφύγων
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

13:07 - 29.05.2024

Βέτο Μελισσανίδη για να μην καλυφθούν οι φωτογραφίες της Αγιά Σοφιάς και των προσφύγων

Το λογότυπο της διοργάνωσης του Conference League έχει μπει παντού στο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια και έχει καλύψει τα πάντα, εκτός από δυο φωτογραφίες για τις οποίες μπήκε... βέτο.

Από την άλλη μεριά, υπάρχει και η διοργάνωση του Euro της Γερμανίας (όπως και αυτή του Copa America), που επίσης δημιουργούν μια ιδιαίτερη συνθήκη για την ΑΕΚ. Ειδικά από την στιγμή που έχει περισσότερους από έναν διεθνείς ποδοσφαιριστές πως θα δώσουν το παρών σ' αυτή την διοργάνωση.

Ήδη είναι δεδομένο πως ο Ντομαγκόι Βίντα, ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς και ο Νταμιάν Σιμάνσκι, θα είναι στην αποστολή της Κροατίας, της Σερβίας και της Πολωνίας αντίστοιχα, για τα παιχνίδια του Euro. Ενώ ο Στίβεν Τσούμπερ είναι στην προεπιλογή της Ελβετίας και διεκδικεί και αυτός την θέση του στην αποστολή για τα γήπεδα της Γερμανίας.

Ακόμα και αν κανείς από τους τρεις (ή τέσσερις) δεν προχωρήσει στην επόμενη φάση μετά τους ομίλους, σίγουρα ο Γκατσίνοβιτς και ο Σιμάνσκι θα έχουν υποχρεώσεις μέχρι και τις 25 Ιούνη και ο Βίντα και Τσούμπερ (αν είναι τελικά παρών), θα παίζουν μέχρι και τις 24. Και κατόπιν σίγουρα θα χρειαστούν μίνιμουμ μια εβδομάδα ξεκούρασης, μέχρι να ενσωματωθούν στην προετοιμασία της ΑΕΚ στην Ολλανδία.

Αυτό σημαίνει πως δεδομένα και οι τρεις, συν τον Τσούμπερ αν τελικά πάει με την Ελβετία στο Euro, θα υποχρεωθούν να χάσουν ένα σημαντικό κομμάτι του βασικού σταδίου της προετοιμασίας της ΑΕΚ. Και φυσικά όποια εκ των Πολωνία, Σερβία, Κροατία ή Ελβετία συνεχίσει και στην επόμενη των ομίλων φάση, τότε προφανώς αυτό το χρονοδιάγραμμα, τραβάει ακόμα πιο μακριά μέσα στον Ιούλη.

Φυσικά στους τρεις ή τους τέσσερις παίκτες της ΑΕΚ που θα βρίσκονται στο Euro, θα πρέπει να προστεθεί και ο Ορμπελίν Πινέδα που θα βρίσκεται στο Copa America με το Μεξικό. Σίγουρα θα έχει υποχρεώσεις μέχρι 1 Ιούλη και αν συνεχίσει στην διοργάνωση, δεδομένα θα χάσει ολόκληρη την προετοιμασία στην Ολλανδία. Το ίδιο ισχύει και με τον Άλεξ Κάλενς, που επίσης θα βρίσκεται στο Copa America με το Μεξικό.