Η ΑΕΚ βρήκε την αποτελεσματικότητα στην επίθεση, αλλά έχασε την συγκέντρωση στην άμυνα

Αλμέιδα

i

Ματίας Αλμέιδα/©intime

Η ΑΕΚ βρήκε την αποτελεσματικότητα στην επίθεση, αλλά έχασε την συγκέντρωση στην άμυνα

Κώστας Τσίλης 18:07 - 19.12.2023 / Ανανεώθηκε: 18:07 - 19.12.2023

Έχει αρχίσει ξανά η ΑΕΚ να βρίσκει δίχτυα με ευκολία και να παίρνει σκοράρισμα από τον Γκαρσία, αλλά έχει εκτεθεί στα δυο τελευταία παιχνίδια από έλλειψη συγκέντρωσης στην ανασταλτική της λειτουργία

Η ΑΕΚ για πρώτη φορά στην φετινή σεζόν, δεν κατάφερε να πάρει νίκη στο ελληνικό πρωτάθλημα, σε παιχνίδι μετά από ματς ομίλου στην Ευρώπη. Είναι και η πρώτη φορά που σκόραρε και στο ματς της Ευρώπης και στο ελληνικό και δεν νίκησε κανένα από τα δυο. Αυτό φανερώνει ίσως και τα δεδομένα που ήρθαν μπροστά, σ' αυτά τα δυο παιχνίδια. Η ΑΕΚ βρήκε σκοράρισμα στην επίθεση, αλλά έχασε την συγκέντρωσή της στην άμυνα .

Την περασμένη Πέμπτη στο Άμστερνταμ, η ΑΕΚ βρήκε γκολ μόλις στην δεύτερη φάση που έκανε στην άμυνα του Άγιαξ. Χθες στο Αγρίνιο σκόραρε στην πρώτη και την τρίτη φάση. Προφανώς αυτό φανερώνει αποτελεσματικότητα. Επίσης ο Λιβάι Γκαρσία, τα γκολ του οποίου είχαν λείψει πολύ στην ΑΕΚ στο ξεκίνημα της σεζόν καθώς πέρυσι ήταν ο πρώτος σκόρερ της, βρήκε δίχτυα και στο Άμστερνταμ και στο Αγρίνιο. 

Πρακτικά αυτό σημαίνει, πως το πρόβλημα της αποτελεσματικότητας, η ΑΕΚ έχει αρχίσει να το λύνει. Αυτό όμως που πλήρωσε και με τον Άγιαξ και με τον Παναιτωλικό, ήταν τα ατομικά λάθη στην ανασταλτική λειτουργία. Στην πλειοψηφία τους, λόγω έλλειψη συγκέντρωσης. Λάθος έξοδος του Αθανασιάδη στο Άμστερνταμ στο πρώτο γκολ του Άγιαξ, λάθος εκτίμηση του Άμραμπατ και μετά του Αθανασιάδη στο τρίτο γκολ. Εξαιρετικά επιπόλαιο πέναλτι για το πρώτο γκολ του Παναιτωλικού, μεγάλη αδράνεια για το δεύτερο. 

Προφανώς ο Αλμέιδα έριχνε μεγάλο βάρος στο να μπορέσει να λύσει το πρόβλημα της αποτελεσματικότητας στην επίθεση. Όμως παρότι αυτό φαίνεται να το έχει καταφέρει, τώρα του προέκυψε αυτό με την ανασταλτική λειτουργία. Ενδεχομένως έχει να κάνει και με την κούραση αλλά και με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται κάποιοι παίκτες. Για παράδειγμα, ο Αρόλντ Μουκουντί αφενός έχει επηρεαστεί πολύ ψυχολογικά απ' αυτό που έγινε με τον Πινέδα. Αφετέρου υπέφερε ήδη από το Άμστερνταμ, από ένα πρόβλημα τραυματισμού. 

Σε κάθε περίπτωση, ο Αλμέιδα ξέρει επείγει να ξαναβρει η ΑΕΚ τις ισορροπίες της στην άμυνα. Και να διατηρήσει την αποτελεσματικότητα που έχει στα τελευταία δυο ματς στην επίθεση. Βεβαίως είναι πολύ πιθανό ο Αργεντινός τεχνικός το πρώτο που έχει στο μυαλό του, είναι πως επείγει πολύ περισσότερο η ομάδα να ξεκουραστεί και να αποφορτιστεί.