Η απίστευτη ιστορία του Μίκα Χάμιλτον: Από ballboy, σκόρερ στο Champions League με τη Μάντσεστερ Σίτι (vid)

Η απίστευτη ιστορία του Μίκα Χάμιλτον: Από ballboy, σκόρερ στο Champions League με τη Μάντσεστερ Σίτι (vid)

Άγγελος Φραγκισκάτος 09:24 - 14.12.2023 / Ανανεώθηκε: 09:25 - 14.12.2023

Ο Μίκα Χάμιλτον έκλεψε τις εντυπώσεις στην αναμέτρηση της Μάντσεστερ Σίτι με τον Ερυθρό Αστέρα και έζησε μια στιγμή βγαλμένη από τις εφηβικές φαντασιώσεις του.

Με το απόλυτο συγκομιδής βαθμών (6Χ6) και φυσικά την πρωτιά, ολοκλήρωσε την παρουσία της στον 7ο όμιλο του Champions League η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία επιβλήθηκε εκτός έδρας του Ερυθρού Αστέρα με 3-1, για την 6η και τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.  

Οι Σέρβοι απέτυχαν να πανηγυρίσουν τρίποντο στους ομίλους κι «αποχαιρέτησαν» την Ευρώπη (πήραν την 4η θέση κι αποκλείστηκαν) με μία ισοπαλία και πέντε ήττες (7-15 γκολ)!  Ο Πεπ Γκουαρδιόλα έδωσε αρκετό χρόνο σε νεαρά παιδιά της ομάδας του και ένα από αυτά ξεχώρισε. 

Ο λόγος για τον 20χρονο Μίκα Χάμιλτον, ο οποίος έγραψε το πιο ονειρικό σενάριο για το επαγγελματικό του ντεμπούτο με τη Μάντσεστερ Σίτι. Ο Άγγλος ποδοσφαιριστής βρίσκεται στα τμήματα των πολιτών από όταν ήταν εννιά ετών, πήρε φανέλα βασικού και πραγματοποίησε την παρθενική του εμφάνιση με την ομάδα της ζωής του. 

Στο 19ο λεπτό της αναμέτρησης, με μία τρομερή ενέργεια και άψογο τελείωμα, ο νεαρός άσος έκανε το 1-0 για τη Σίτι κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα και άνοιξε λογαριασμό με τη φανέλα των πρωταθλητών Ευρώπης. Μάλιστα ο Χάμιλτον έγινε ο πέμπτος νεότερος Άγγλος σκόρερ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. 

Με αφορμή αυτό το γεγονός, η αγγλική ομάδα δεν θα μπορούσε παρά να γυρίσει τον χρόνο πίσω, εκεί από όπου ξεκίνησαν όλα. Αφού έξι χρόνια πριν γίνει πρωταγωνιστής, ο Χάμιλτον παρακολουθούσε τους ήρωές του από το πλάι ως ballboy και έπαιρνε οδηγίες από τον νυν προπονητή της ομάδας, Πεπ Γκουαρδιόλα.