Το απόλυτο η Μάντσεστερ Σίτι που λύγισε τον Ερυθρό Αστέρα - Νίκη και για τη Λειψία

Το απόλυτο η Μάντσεστερ Σίτι που λύγισε τον Ερυθρό Αστέρα - Νίκη και για τη Λειψία

Άγγελος Φραγκισκάτος 21:47 - 13.12.2023 / Ανανεώθηκε: 22:01 - 13.12.2023

Η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε 3-2 τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι και η Λειψία 2-1 τη Γιουνγκ Μπόις.

Με το απόλυτο συγκομιδής βαθμών ολοκλήρωσε την παρουσία της στον 7ο όμιλο του Champions League η Μάντσεστερ Σίτι.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης και Αγγλίας λύγισε στο Βελιγράδι 3-2 τον Ερυθρό Αστέρα. Στον ίδιο όμιλο η Λειψία μπροστά στους οπαδούς της γιόρτασε την πρόκριση στους «16», αφού την είχε εξασφαλίσει από την περασμένη αγωνιστική. Οι Γερμανοί σημείωσαν την τέταρτη νίκη στη φάση των ομίλων, επικρατώντας 2-1 της Γιουνγκ Μπόις.

Η αγγλική ομάδα είχε πολλούς αναπληρωματικούς στη σύνθεσή της και πρωταγωνιστές ήταν δύο 20άρηδες, ο Βρετανός Μίσα Χάμιλτον και ο Νορβηγός Όσκαρ Μπομπ. Αυτοί οδήγησαν την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα στην 6η της νίκη σε ισάριθμα ματς, απόψε με 3-2 (και συνολικό απολογισμό 18 γκολ υπέρ και 7 κατά) επί του Ερυθρού Αστέρα στο Βελιγράδι. 

Ο Χάμιλτον στο 19' άνοιξε το σκορ και ο Μπομπ στο 62' έκανε το 2-0 για τη Σίτι. Οι Σέρβοι μείωσαν σε 2-1 με τον πρώτην παίκτη του Ολυμπιακού, τον Νοτιοκορεάτη Χουάνγκ, ο Φίλιπς με πέναλτι στο 85' πέτυχε το 3-1 και το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 91' ένας επίσης πρώην παίκτης των Πειραιωτών ο Κάταϊ.

Οι Σέρβοι απέτυχαν να πανηγυρίσουν νίκη στους ομίλους κι αποχαιρέτησαν την Ευρώπη, αφού τερμάτισαν τέταρτοι με μία ισοπαλία και πέντε ήττες. Είχαν 7 γκολ υπέρ και 15 κατά.

Η Λειψία, παράλληλα, ήθελε να γιορτάσει με νίκη μπροστά στον κόσμο της την κατάκτηση της 2ης θέσης του 7ου ομίλου και το εισιτήριο για τη συνέχεια της διοργάνωσης και τα κατάφερε απέναντι στην Γιουνγκ Μπόις την οποία λύγισε με 2-1. 

Οι Γερμανοί με 4 νίκες και 2 ήττες κι απολογισμό 13-10 γκολ, θα βρεθούν στα νοκ άουτ, ενώ η ελβετική ομάδα με απολογισμό 1-1-4 (7-13 γκολ) θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή της πορεία στο Europa League.

Η Κοπεγχάγη απέδειξε ότι τα χρήματα δεν είναι το παν στο Champions League (vids)
CHAMPIONS LEAGUE

15:25 - 13.12.2023

Η Κοπεγχάγη απέδειξε ότι τα χρήματα δεν είναι το παν στο Champions League (vids)

Η Κοπεγχάγη, έχοντας τη μικρότερη χρηματιστηριακή αξία στον όμιλο της και παίζοντας με μεγαθήρια της Ευρώπης, κατάφερε να γράψει ιστορία και να πάρει μια ιστορική πρόκριση στους «16» του Champions League, για πρώτη φορά έπειτα από 12 χρόνια.

Όλα τα γκολ του αγώνα σημειώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο και μάλιστα σε διάστημα ουσιαστικά έξι λεπτών. Στο 51' ο Σέσκο έκανε το 1-0, στο 53' ο Κόλεϊ ισοφάρισε, αλλά ο Φόρσμπεργκ στο 56' σημείωσε το 2-1, το οποίο έμεινε έως το τέλος.