Τραγικό ρεκόρ για τη Γιουνάιτεντ: Η πρώτη αγγλική ομάδα που δέχθηκε 15 γκολ σε φάση των ομίλων

Χάρι Μαγκουάιρ & Έρικ Τεν Χαχ

i

©Photo by Michael Steele/Getty Images/Ideal Images

Τραγικό ρεκόρ για τη Γιουνάιτεντ: Η πρώτη αγγλική ομάδα που δέχθηκε 15 γκολ σε φάση των ομίλων

Κώστας Τόπας 08:53 - 13.12.2023

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έγραψε ιστορία, αλλά για λάθος λόγους, στο αγγλικό ποδόσφαιρο μετά τον αποκλεισμό της από το Champions League.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» γνώρισαν την ήττα με 1-0 από την Μπάγερν Μονάχου στον τελευταίο αγώνα της φάσης των ομίλων, σφραγίζοντας τον αποκλεισμό τους από την Ευρώπη. Μετά από μία αναμέτρηση 70 λεπτών, ο Κίνγκσλεϊ Κομάν βρήκε τον τρόπο για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να στείλει στο «καναβάτσο» την ομάδα του Έρικ Τεν Χαχ.

Εκτός από τον αποκλεισμό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, το αποτέλεσμα κάνει το σύνολο του Έρικ Τεν Χαχ την πρώτη αγγλική ομάδα στην ιστορία που δέχεται 15 γκολ στη φάση των ομίλων του Champions League. Από την άλλη, σημείωσε 12 τέρματα στη διοργάνωση, όσο και η Μπάγερν Μονάχου που ήταν στην κορυφή του πίνακα.

Αλλά η άμυνα αποδείχθηκε ότι ήταν η αχίλλειος πτέρνα της ευρωπαϊκής πορείας του συλλόγου, καθώς η πίεση αυξάνεται στον Τεν Χαχ. Στο τέλος, ακόμα κι αν η Γιουνάιτεντ είχε πάρει τη νίκη επί της Μπάγερν, δεν θα είχε περάσει στους νοκ άουτ γύρους λόγω της νίκης 1-0 της Κοπεγχάγης επί της Γαλατασαράι