Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε απολογία τον Παναθηναϊκό με άρθρο που προβλέπει ποινές κεκλεισμένων!

Η Θύρα 13 του «Απόστολος Νικολαΐδης»

i

Intime

Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε απολογία τον Παναθηναϊκό με άρθρο που προβλέπει ποινές κεκλεισμένων!

Μπάμπης Τσιμπίδας 19:17 - 05.04.2024 / Ανανεώθηκε: 19:56 - 05.04.2024

Νέα κλήση σε απολογία πήρε ο Παναθηναϊκός από τη ΔΕΑΒ, για εισβολή οπαδών του στη Θύρα 13 πριν από την αναμέτρηση με την ΑΕΚ. Διαβάστε τις ποινές που προβλέπει το άρθρο 6 του νέου αθλητικού νόμου, με το οποίο θα δικαστεί το Τριφύλλι.

Ενώπιον της Διαρκής Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας θα βρεθεί ο Παναθηναϊκός, με αφορμή ένα περιστατικό που καταγράφηκε στην έκθεση της Αστυνομίας στο παιχνίδι με την ΑΕΚ την Τετάρτη 3 Απριλίου του 2024.

Η ΔΕΑΒ κάλεσε το Τριφύλλι σε απολογία, για εισβολή 100 περίπου οπαδών του στη Θύρα 13, αρκετή ώρα πριν από την έναρξη του αθηναϊκού ντέρμπι. Εκ των οποίων σύμφωνα με τα γραφόμενα των αστυνομικών, οι 20 κατάφεραν να εισέλθουν χωρίς εισιτήριο. Αναλυτικά η κλήση: 

«Η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπιση της Βίας (ΔΕΑΒ) ανακοινώνει ότι: Καλείται σε ακρόαση η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ για την Τετάρτη 10/04/2024 και ώρα 11:00, σχετικά με φερόμενη χρήση βίας από εκατό (100) περίπου φιλάθλων της, εκ των οποίων οι είκοσι (20) εισήλθαν μαζικά, χωρίς έλεγχο εισιτηρίων, στη θύρα 13 της αθλητικής εγκατάστασης «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ» πριν από τον αγώνα ποδοσφαίρου ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΑΕΚ για τα playoffs του πρωταθλήματος της SUPERLEAGUE στις 3-4-2024. Κατ’ εφαρμογή της διάταξης της παρ.9 του άρθρου 41Γ του ν. 2725/1999, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 6 του ν. 5085/2024».

Το άρθρο με το οποίο η ΔΕΑΒ κάλεσε σε απολογία τον Παναθηναϊκό προβλέπει ποινές κεκλεισμένων. Ανάλογα με τη σοβαρότητας της παράβασης, η ΔΕΑΒ μπορεί να κλείσει ένα μέρος της Θύρας ή ολόκληρη τη Θύρα ή ακόμα και όλες τις εξέδρες.

Φώτης Ιωαννίδης: Το ποσοστό συνιδιοκτησίας του Κομπότη και το «ταβάνι» στα λεφτά
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

19:15 - 05.04.2024

Φώτης Ιωαννίδης: Το ποσοστό συνιδιοκτησίας του Κομπότη και το «ταβάνι» στα λεφτά

Η πιθανή πώληση του Φώτη Ιωαννίδη δεν θα γεμίσει με ευρώ μόνο το ταμείο του Παναθηναϊκού, αλλά και του Λεβαδειακού. Επειδή ο Γιάννης Κομπότης προνόησε να διατηρήσει υψηλό ποσοστό μεταπώλησης που αγγίζει τη συνιδιοκτησία, αν και έχει προβλεφθεί... κόφτης για το κέρδος του Βοιωτού παράγοντα.

Αυτό σημαίνει πως με τη συγκεκριμένη κλήση, ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει να υποδεχτεί τη Λαμία στο «Απόστολος Νικολαΐδης», με τη Θύρα 31 να είναι κλειστή. Το σενάριο του ολικού κλεισίματος του γηπέδου φαντάζει υπερβολικό με βάση το κατηγορητήριο.

Πάντως στο Τριφύλλι αισιοδοξούν πως θα αποδείξουν ότι το περιστατικό ήταν μεμονωμένο και η ΔΕΑΒ θα επιβάλλει απλό πρόστιμό. Ήδη, ο ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα των Play Offs, υποδέχτηκε τη Λαμία κεκλεισμένων των θυρών, μετά από ποινή της ΔΕΑΒ.

Δίπλα στον Παναθηναϊκό AKTOR και στο Μόναχο ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος
EUROLEAGUE

18:16 - 05.04.2024

Δίπλα στον Παναθηναϊκό AKTOR και στο Μόναχο ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα στηρίξει με την παρουσία του και στο Μόναχο τον Εργκίν Αταμάν και τους παίκτες του, στην προσπάθεια του Παναθηναϊκού AKTOR να εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση στην EuroLeague.

Αναλυτικά οι ποινές που προβλέπει το άρθρο 6 του νέου αθλητικού νόμου: «Η αστυνομική αρχή αναφέρει τη βεβαίωση της παράβασης ή των παραβάσεων στην έκθεση που συντάσσει για τη συγκεκριμένη αθλητική εκδήλωση, η οποία διαβιβάζεται στη Δ.Ε.Α.Β.. Στην έκθεση αυτή προσδιορίζεται ο τόπος ελέγχου και βεβαίωσης της παράβασης. 

Αν η παράβαση βεβαιωθεί εντός της αθλητικής εγκατάστασης, η Δ.Ε.Α.Β. αποφασίζει την προσωρινή απαγόρευση χρήσης από θεατές συγκεκριμένων ζωνών ή τμημάτων των κερκίδων της εγκατάστασης για μία (1) έως δύο (2) αγωνιστικές. 

Σε περίπτωση α) βεβαίωσης εκτεταμένων παραβάσεων του παρόντος εντός της αθλητικής εγκατάστασης κατά την ίδια αθλητική συνάντηση η Δ.Ε.Α.Β. αποφασίζει τη διεξαγωγή αθλητικών συναντήσεων χωρίς την παρουσία θεατών για μια (1) έως δύο (2) αγωνιστικές, β) βεβαίωσης παραβάσεων σε τρεις (3) τουλάχιστον διαφορετικές συναντήσεις κατά την ίδια αγωνιστική περίοδο η Δ.Ε.Α.Β. αποφασίζει τη διεξαγωγή αθλητικών συναντήσεων χωρίς την παρουσία θεατών για δύο (2) αγωνιστικές».