Δίπλα στον Παναθηναϊκό AKTOR και στο Μόναχο ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος

Δίπλα στον Παναθηναϊκό AKTOR και στο Μόναχο ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος

Ηλίας Λαλιώτης 18:16 - 05.04.2024 / Ανανεώθηκε: 18:26 - 05.04.2024

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα στηρίξει με την παρουσία του και στο Μόναχο τον Εργκίν Αταμάν και τους παίκτες του, στην προσπάθεια του Παναθηναϊκού AKTOR να εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση στην EuroLeague.

Στο Μόναχο αγωνίζεται απόψε (5/4, 21:30) ο Παναθηναϊκός AKTOR απέναντι στη Μπάγερν, θέλοντας τη νίκη που θα τον φέρει ακόμα πιο κοντά στο πλεονέκτημα έδρας και τη δεύτερη θέση της regular season της EuroLeague.

Ο Εργκίν Αταμάν και οι παίκτες του θα έχουν ένα ακόμα σημαντικό «όπλο» στην προσπάθεια να επεκτείνουν το σερί τριών επιτυχημένων αποτελεσμάτων που ήδη «τρέχουν». Κι αυτό δεν είναι άλλο από τον κόσμο που θα βρεθεί στο BMW Park (πρώην Audi Dome).

Οι «πράσινοι» αναμένεται να έχουν τη στήριξη περισσότερων από 3.000 φιλάθλων τους, οι οποίοι αναμένεται να δημιουργήσουν ατμόσφαιρα ανάλογη με αυτή του ΟΑΚΑ.

Μόνο... αδιάφορη δεν είναι η Μπάγερν κόντρα στον Παναθηναϊκό: Ο απίθανος… οχταπλός συνδυασμός που τη βάζει στα playin!
EUROLEAGUE

11:43 - 05.04.2024

Μόνο... αδιάφορη δεν είναι η Μπάγερν κόντρα στον Παναθηναϊκό: Ο απίθανος… οχταπλός συνδυασμός που τη βάζει στα playin!

Μπορεί να μοιάζει με αδιάφορη, αλλά δεν είναι η Μπάγερν απέναντι στον Παναθηναϊκό κι αυτό γιατί με ένα τρελό-σενάριο 8 αποτελεσμάτων μπαίνει στα playin μέσω τετραπλής ή πενταπλής ισοβαθμίας!

Ανάμεσά τους, ωστόσο, θα είναι και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR αποφάσισε για μια ακόμα φορά να ταξιδέψει αυθημερόν με ιδιωτική πτήση για εκτός έδρας αγώνα της ομάδας του στην EuroLeague, όπως είχε κάνει την προηγούμενη εβδομάδα στην Μπολόνια, αλλά τον περασμένο Δεκέμβριο σε Μονακό και Μιλάνο.

Ο ισχυρός άνδρας των Πράσινων θέλει με αυτόν τον τρόπο να συσπειρώσει ακόμα περισσότερο την ομάδα, αλλά και να στείλει το μήνυμα της σημασίας που έχει για το Τριφύλλι αυτός ο αγώνας και η κατάληψη της δεύτερης θέσης.

Το πρώτο βήμα, βέβαια, για τον Παναθηναϊκό AKTOR έγινε με την εξασφάλιση της συμμετοχής στα playoffs μετά από 5 χρόνια και τη σεζόν 2018-19! Τότε είχε τερματίσει στην 6η θέση και αντιμετώπισε την τρίτη στη βαθμολογία Ρεάλ Μαδρίτης, από την οποία αποκλείστηκε.

Ακολούθησε η χρονιά του κορονοϊού, κατά την οποία το Τριφύλλι όδευε εκ νέου στα playoffs (όπως και η Εφές του Αταμάν προς τον τίτλο με καταπληκτικό μπάσκετ), αλλά η σεζόν διεκόπη. Τις τρεις επόμενες χρονιές το μπάτζετ έπεσε, μαζί και η ποιότητα.

Από χθες, όμως, χάρη στην ήττα της Μακάμπι Τελ Αβίβ από την Μπαρτσελόνα στην Ισπανία, ο Παναθηναϊκός AKTOR θα είναι στη χειρότερη περίπτωση έκτο στη βαθμολογία, ακόμα και με το τραβηγμένο σενάριο των δύο ηττών με Μπάγερν στο Μόναχο και Άλμπα στο ΟΑΚΑ.

Βέβαια, στον Εργκίν Αταμάν και τους παίκτες του δεν αρκεί πλέον μια θέση στην εξάδα, αλλά και το πλεονέκτημα έδρας. Κι ακόμα περισσότερο η δεύτερη θέση. Αυτή -ως γνωστόν- θα έρθει με δύο νίκες στα παιχνίδια που απομένουν απέναντι στις γερμανικές ομάδες.

Υπάρχουν όμως και δύο σενάρια που δίνουν στον Παναθηναϊκό AKTOR πλεονέκτημα έδρας ακόμα και με μία νίκη. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να γίνει ένα από τα παρακάτω:

α) Να ηττηθεί η Μονακό την τελευταία αγωνιστική στην έδρα της από την Μπάγερν Μονάχου, ή

β) Να ηττηθεί σήμερα (5/4) η Φενέρμπαχτσε από την Αναντολού Εφές και στη συνέχεια να κερδίσει τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ την τελευταία αγωνιστική.

Το ποια θέση θα πάρει θα εξαρτηθεί κι από άλλα αποτελέσματα, ωστόσο, με ένα από τα δύο παραπάνω σενάρια, δεδομένα θα έχει μια θέση στην πρώτη τετράδα.

Το ιδανικό βέβαια κι αυτό που θα επιδιώξει ο Παναθηναϊκός AKTOR είναι να κάνει το 2 στα 2 και να σφραγίσει χωρίς καμία βοήθεια τη δεύτερη θέση πίσω από τη Ρεάλ Μαδρίτης.