Η εικόνα της Ντιναμό δίνει την πραγματική διάσταση της απόφασης που πήρε ο Λιούμπιτσιτς για την ΑΕΚ

Λιούμπιτσιτς

i

Ρόμπερτ Λιούμπιτσιτς/©intime

Η εικόνα της Ντιναμό δίνει την πραγματική διάσταση της απόφασης που πήρε ο Λιούμπιτσιτς για την ΑΕΚ

Κώστας Τσίλης 15:13 - 08.03.2024 / Ανανεώθηκε: 15:16 - 08.03.2024

Ο Λιούμπιτσιτς πήρε τον Γενάρη την απόφαση να φορέσει την φανέλα της ΑΕΚ και επέμεινε πολύ σ' αυτήν, παρά την προοπτική που φαίνεται και τώρα πως θα μπορούσε να του δώσει η Ντιναμό

Στο χθεσινό ματς με τον ΠΑΟΚ στο Ζάγκρεμπ, η Ντιναμό έδειξε πως έχει μια δυναμική, για να προχωρήσει ακόμα περισσότερο στην Ευρώπη. Κάτι που επίσης είχε δείξει και στον αμέσως προηγούμενο γύρο, αποκλείοντας την ισπανική Μπέτις. Αυτή ήταν μια δυναμική που προφανώς και ο Ρόμπερτ Λιούμπιτσιτς την γνώριζε πολύ καλά εκ των... έσω. Όπως και την ευρωπαϊκή προοπτική που ανοιγόταν μπροστά για τη Ντιναμό. Παρόλα αυτά, η απόφαση του "Λιούμπι", την οποία στήριξε πολύ, ήταν να μετακομίσει στην ΑΕΚ.

Αυτό ωστόσο που έδειξε η Ντιναμό και με τον ΠΑΟΚ και με την Μπέτις, ως προς την ευρωπαϊκή της προοπτική, δίνει επί της ουσίας και την πραγματική διάσταση της επιλογής που έκανε ο Λιούμπιτσιτς. Ήξερε και ξέρει πολύ καλά ο 25χρονος Κροάτης χαφ, πόσο σημαντικό είναι να παίζεις (και να προχωράς) στην Ευρώπη. Παρόλα αυτά, απ' όσα άκουσα και από τους ανθρώπους της ομάδας αλλά κυρίως από τον Ματίας Αλμέιδα, πείστηκε πως το πρότζεκτ της ΑΕΚ είναι πολύ πιο σημαντικό για την καριέρα του.

Μάλιστα ήταν μια απόφαση, στην οποία επέμεινε πολύ ο "Λιούμπι". Μάλιστα αυτή η επιμονή του, ακόμα και με παρουσία στο κρίσιμο για το μέλλον του διοικητικό συμβούλιο της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ήταν αυτή που έκρινε σε μεγάλο βαθμό την υπόθεση της μεταγραφής του στην ΑΕΚ. Οι Κροάτες ακόμα και τώρα υποστηρίζουν πως δεν ήταν στον σχεδιασμό τους να παραχωρήσουν τον Λιούμπιτσιτς. Παρόλα αυτά αφενός ο τρόπος που η ΑΕΚ χειρίστηκε την υπόθεση, αφετέρου και κυρίως η επιμονή του ίδιου του ποδοσφαιριστή, έφεραν αυτή την μεταγραφή.

Ο Λιούμπιτσιτς ήξερε καλά τι άφηνε πίσω του. Αλλά ήξερε ακόμα καλύτερα τι ήταν αυτό που είχε μπροστά του, φορώντας την φανέλα της ΑΕΚ. Εξ ου και έκανε μια απολύτως συνειδητή επιλογή. Και από την εικόνα του μέχρι τώρα όχι μόνο μέσα στο γήπεδο στα ματς, αλλά και στις προπονήσεις αλλά και στα αποδυτήρια, δείχνει πως αισθάνεται απολύτως δικαιωμένος γι αυτή την επιλογή.