Ο Αλμέιδα ξέρει (το) πως «κουμπώνουν» στην ίδια ενδεκάδα Πινέδα και Λιούμπιτσιτς

Πινέδα, Λιούμπιτσιτς

i

Ορμπελίν Πινέδα και Ρόμπερτ Λιούμπιτσιτς/©intime

Ο Αλμέιδα ξέρει (το) πως «κουμπώνουν» στην ίδια ενδεκάδα Πινέδα και Λιούμπιτσιτς

Κώστας Τσίλης 14:56 - 07.03.2024 / Ανανεώθηκε: 15:06 - 07.03.2024

Για τον Αλμέιδα τόσο ο Πινέδα όσο και ο Λιούμπιτσιτς, είναι δυο από τα "βαριά χαρτιά" του, που όμως έχει τον τρόπο να τα χρησιμοποιήσει μαζί στο ίδιο αγωνιστικό σχήμα

Τι σημαίνει ο Ορμπελίν Πινέδα για την ΑΕΚ και τι μπορεί να προσφέρει στο αγωνιστικό της μοντέλο, είναι ήδη εδώ και 1,5 χρόνο πολύ ξεκάθαρο. Ο Μεξικανός είναι ίσως ο πιο κομβικός παίκτης της Ένωσης και πιθανότατα ο καλύτερος ξένος του ελληνικού πρωταθλήματος. Για τον Ματίας Αλμέιδα, ένα από τα πιο "βαριά χαρτιά" του. Ίσως και το πιο βαρύ.

Η κρίσιμη μέρα για τον Γκαρσία και η «κλειδωμένη» θέση του φορ για το ματς της ΑΕΚ στη Λαμία
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

23:20 - 06.03.2024

Η κρίσιμη μέρα για τον Γκαρσία και η «κλειδωμένη» θέση του φορ για το ματς της ΑΕΚ στη Λαμία

Στην προπόνηση της Πέμπτης στα Σπάτα θα κριθεί η παρουσία ή όχι του Γκαρσία στην αποστολή για το παιχνίδι της πρεμιέρας των Play Offs, όμως η θέση του φορ στην βασική ενδεκάδα είναι ήδη καπαρωμένη από τον Πόνσε

Το τι μπορεί να προσφέρει στην ΑΕΚ ο Ρόμπερτ Λιούμπιτσιτς που ήρθε μόλις τον περασμένο Γενάρη, έχει ήδη αρχίσει να φαίνεται. Ο 25χρονος χαφ είναι ένας εξαιρετικά ποιοτικός ποδοσφαιριστής που μπορεί να κάνει μαγικά πράγματα και με την μπάλα και χωρίς την μπάλα στα πόδια του. Ο Αλμέιδα το είχε στο μυαλό του από την πρώτη στιγμή που έγινε η κουβέντα για την μεταγραφή του, αλλά ήδη έχει αρχίσει να φαίνεται στο γήπεδο, πως μπορεί να γίνει και ο Λιούμπιτσιτς, από τα "βαριά χαρτιά" του.

Το ερώτημα που προκύπτει, είναι αν οι δυο αυτοί παίκτες, "κουμπώνουν" και "χωράνε" μαζί στην ίδια ενδεκάδα, από την στιγμή που ο ρόλος που ταιριάζει καλύτερα σε αμφότερους, είναι αυτός του "οκταριού". Μέχρι τώρα δεν έχουν ξεκινήσει ποτέ και οι δυο μαζί στο βασικό σχήμα. Παρόλα αυτά έχουν υπάρξει παιχνίδια, στα οποία έχουν βρεθεί μαζί στην ενδεκάδα. Κυρίως με τον Λιούμπιτσιτς να μπαίνει ως αλλαγή. Σ' αυτές τις περιπτώσεις πάντως, ήταν ο Πινέδα αυτός που έφευγε από την θέση του "οκταριού" για να πάρει την θέση του ο 25χρονος Κροάτης και μετακόμιζε είτε ως "δεκάρι", είτε ως "εξάρι", είτε ακόμα και ως δεξί μπακ.

Ο Αλμέιδα δεν "τρελαίνεται" στην προοπτική να πιέσει για να τους χωρέσει απαραίτητα και τους δυο στο βασικό σχήμα. Όμως όταν το απαιτούν οι αγωνιστικές συνθήκες, όπως για παράδειγμα στο ματς της Κυριακής με την Λαμία, ξέρει το πως μπορεί να τους "κουμπώσει". Ο Αλμέιδα θεωρεί πως ο Λιούμπιτσιτς πως κάνει εξαιρετική δουλειά στα χαφ και με δεδομένο πως τώρα προσαρμόζεται στο αγωνιστικό μοντέλο της ομάδας, δεν θα ήθελε να τον μετακινήσει σ' άλλον ρόλο. Έστω και αν δεδομένα και ο Κροάτης μπορεί να ανταποκριθεί και σ' άλλους ρόλους.

Από την άλλη μεριά ο Πινέδα αποδεδειγμένα πλέον, μπορεί στο γήπεδο να κάνει τα πάντα, εκτός από τερματοφύλακας και φορ. Είναι εξαιρετικά πιθανό, ο Μεξικανός χαφ να είναι η απάντηση στο ερώτημα που τίθεται για το ματς της Κυριακής, για το ποιός θα καλύψει το αριστερό άκρο της επίθεσης. Ήταν μια επιλογή που έκανε πολλές φορές πέρυσι ο Αλμέιδα με τον Πινέδα. Το έκανε ελάχιστα εως... καθόλου φέτος. Όμως ίσως στο ματς με την Λαμία, οι συνθήκες το επιβάλουν και πάλι.