Η κρίσιμη μέρα για τον Γκαρσία και η «κλειδωμένη» θέση του φορ για το ματς της ΑΕΚ στη Λαμία

Πόνσε, Γκαρσία

i

Λιβάι Γκαρσία και Έκι Πόνσε/©intime

Η κρίσιμη μέρα για τον Γκαρσία και η «κλειδωμένη» θέση του φορ για το ματς της ΑΕΚ στη Λαμία

Κώστας Τσίλης 23:20 - 06.03.2024 / Ανανεώθηκε: 23:21 - 06.03.2024

Στην προπόνηση της Πέμπτης στα Σπάτα θα κριθεί η παρουσία ή όχι του Γκαρσία στην αποστολή για το παιχνίδι της πρεμιέρας των Play Offs, όμως η θέση του φορ στην βασική ενδεκάδα είναι ήδη καπαρωμένη από τον Πόνσε

Η ΑΕΚ μπορεί να μην έχει ντέρμπι στην πρεμιέρα των Play Offs, όμως αυτό δεν σημαίνει πως ο Ματίας δεν υπολογίζει το εκτός έδρας παιχνίδι με την Λαμία. Ειδικά από την στιγμή που ήδη έχουν μπει στο απουσιολόγιο του ονόματα όπως αυτά του Τσούμπερ, του Γκατσίνοβιτς και πιθανότατα και του Άμραμπατ. Επομένως είναι λογικό ο Αργεντινός τεχνικός να περιμένει με αγωνία την εξέλιξη με την κατάσταση του Λιβάι Γκαρσία.

Ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ δεν βγήκε καθόλου σήμερα στο γήπεδο για προπόνηση. Ούτε καν για ατομικό. Αυτό σημαίνει πρακτικά, πως η μέρα της... κρίσης για την παρουσία ή όχι του Γκαρσία στην αποστολή για το ματς με την Λαμία την Κυριακή, είναι η αυριανή. Αν ο Λιβάι δεν καταφέρει ούτε και αύριο να μπει και να ακολουθήσει το κανονικό πρόγραμμα της δουλειάς, τότε δύσκολα μπορεί πλέον να τον υπολογίζει ο Αλμέιδα για την πρεμιέρα των Play Offs.

Πάντως έτσι κι αλλιώς, ακόμα και αν ο Γκαρσία προλάβει να κάνει κανονικά και τις τρεις προπονήσεις που απομένουν μέχρι και το κυριακάτικο ματς, απλώς θα μπορέσει να μπει στην αποστολή που θα ταξιδέψει στην Λαμία. Διότι την θέση του φορ στην βασική ενδεκάδα, την έχει ήδη "καπαρωμένη" ο Έκι Πόνσε. Ο Αργεντινός φορ σκόραρε την προηγούμενη Κυριακή στο Κλεάνθης Βικελίδης, ενώ είχε πετύχει και δυο γκολ την προηγούμενη Τετάρτη με τον ΠΑΣ, παρόλο που δεν είχε ξεκινήσει καν στην βασική ενδεκάδα.

Γενικώς ο Πόνσε βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και την δεδομένη χρονική στιγμή, δεν υπάρχει κανένα δίλημμα στο μυαλό του Αλμέιδα, για την θέση του βασικού φορ στο παιχνίδι της Κυριακής με την Λαμία. Ακόμα και αν ο Γκαρσία επιστρέψει από αύριο σε φουλ ρυθμούς προπονήσεων στα Σπάτα.