Η ιδανική συνθήκη για την επίθεση της ΑΕΚ, σημαίνει και δύσκολη απόφαση για τον Αλμέιδα
i

Έκι Πόνσε και Ματίας Αλμέιδα/©intime

Η ιδανική συνθήκη για την επίθεση της ΑΕΚ, σημαίνει και δύσκολη απόφαση για τον Αλμέιδα

Κώστας Τσίλης 08:47 - 03.02.2024 / Ανανεώθηκε: 08:49 - 03.02.2024

Με τον Πόνσε σε φουλ φόρμα και τον Γκαρσία ξανά ετοιμοπόλεμο μετά τον τραυματισμό του, ο Αλμέιδα έχει να πάρει μια δύσκολη απόφαση για την κορυφή της επίθεσης της ΑΕΚ, αλλά είναι ακριβώς αυτό που είχε σχεδιάσει

Η πραγματικότητα είναι πως όταν το περασμένο καλοκαίρι ο Ματίας Αλμέιδα είχε εισηγηθεί την μεταγραφή ενός ακόμα ποιοτικού φορ και άναβε το πράσινο φως για να έρθει στην ΑΕΚ ο Έκι Πόνσε, έχει στο μυαλό του ακριβώς την συνθήκη που προέκυψε τώρα. Μια συνθήκη που προέκυψε για πρώτη φορά μέσα στην σεζόν και ο Αργεντινός τεχνικός προσδοκούσε για πολλούς μήνες. Ο Αλμέιδα για το αυριανό ματς με τον Αστέρα Τρίπολης στη Νέα Φιλαδέλφεια, θα πρέπει να πάρει μια εξαιρετικά ζόρική απόφαση για την θέση του σέντερ φορ. 

Όλο το προηγούμενο διάστημα είτε δεν υπήρχε θέμα διλήμματος, καθότι απουσίαζαν λόγω τραυματισμού ή ο Πόνσε ή ο Γκαρσία. Είτε το δίλημμα αφορούσε το πως θα καλυφθεί το κενό στην θέση του φορ, καθώς απουσίαζαν και ο Αργεντινός και ο Λιβάι. Τώρα όμως, η συνθήκη είναι για πρώτη φορά από την αρχή της σεζόν, ακριβώς όπως την είχε σχεδιάσει το περασμένο καλοκαίρι ο Αλμέιδα. Ετοιμοπόλεμοι και ο Γκαρσία και ο Πόνσε και αμφότεροι σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση. 

Ιδανική συνθήκη, αλλά πολύ δύσκολη απόφαση. Ο Πόνσε έχει βάλει πέντε γκολ στα τελευταία δυο παιχνίδια και είναι σε πολύ καλό αγωνιστικό φεγγάρι. Κανείς προπονητής δεν θα μπορούσε να σκεφτεί να βγάλει από την ενδεκάδα έναν φορ σε τέτοια κατάσταση και τέτοια αποτελεσματικότητα. Από την άλλη μεριά ο Γκαρσία επέστρεψε μετά τον τραυματισμό του και πριν κτυπήσει στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είχε σκοράρει σε πέντε συνεχόμενα ματς πρωταθλήματος και μετρούσε οκτώ γκολ μέσα σ' έναν μήνα. Ενώ πάντοτε ο Αλμέιδα, όταν είχε διαθέσιμο τον Λιβάι, τον ξεκινούσε βασικό. 

Είναι μια εξαιρετικά δύσκολη απόφαση αυτή που πρέπει να πάρει ο Αργεντινός τεχνικός για την θέση του φορ στο αυριανό ματς με τον Αστέρα. Φυσικά μια λύση θα ήταν να χρησιμοποιήσει στην ενδεκάδα τον Πόνσε και τον Γκαρσία μαζί. Εξάλλου ο Λιβάι έχει δυνατότητα να παίξει και εκτός περιοχής. Δεν είναι κάτι που ο Αλμέιδα έχει ξαναδοκιμάσει μέσα στη σεζόν. Είναι όμως κάτι που ο Αργεντινός τεχνικός δούλεψε σε κάποιες ασκήσεις στην προπόνηση μέσα στην εβδομάδα. Επομένως είναι κάτι που ο Αλμέιδα το σκέφτεται. Παρόλο που δεδομένα με τον Τσούμπερ ή τον Αραούχο κοντά στον φορ, αποδεδειγμένα το αγωνιστικό μοντέλο της ΑΕΚ δουλεύει πολύ καλύτερα.