Το όνειρο ενός αγοριού γίνεται πραγματικότητα για τον Μάατσεν σε μια μαγική βραδιά στο Ντόρτμουντ (vids)

Ίαν Μάτσεν

i

©Borussia Dortmund

Το όνειρο ενός αγοριού γίνεται πραγματικότητα για τον Μάατσεν σε μια μαγική βραδιά στο Ντόρτμουντ (vids)

Κώστας Τόπας 11:06 - 17.04.2024 / Ανανεώθηκε: 11:06 - 17.04.2024

Ο Ιάν Μάαντσεν έγραψε ιστορία με χρυσά γράμματα στη νίκη - πρόκριση της Ντόρτμουντ επί της Ατλέτικο, στα ημιτελικά του Champions League.

Μετά από 11 χρόνια η Ντόρτμουντ βρίσκεται στα ημιτελικά του Champions League. Οι Βεστφαλοί επικράτησαν με 4-2 της Ατλέτικο Μαδρίτης και με συνολικό σκορ 5-4 προκρίθηκαν στους «4» της διοργάνωσης. Κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν θα διεκδικήσουν μία θέση στον τελικό του Γουέμπλεϊ.

Ενας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές των Βεστφαλών ήταν ο Ίαν Μάατσεν, o οποίος έκανε το 2-0 για την ομάδα του λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Αυτό είναι ένα παιδικό όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Σκόραρα το πρώτο μου γκολ στο Champions League αλλά και στο γήπεδο της Ντόρτμουντ. Είμαι πολύ χαρούμενος και ευγνώμων για αυτή την ευκαιρία», είπε ο αριστερός μπακ, ο οποίος αγωνίζεται στη γερμανική ομάδα ως δανεικός από την Τσέλσι από τον περασμένο χειμώνα.

Για τον Μάατσεν είναι μόνο η πρώτη του σεζόν στο υψηλότερο επίπεδο, αφού εντάχθηκε στην Τσέλσι από συλλόγους της Championship και της League One τα τελευταία χρόνια. «Το έκανα, αυτό μου δίνει τεράστια ώθηση. Θα μπορούσατε να νιώσετε την ενέργεια των οπαδών στο γήπεδο σήμερα. Είμαι πολύ περήφανος που βρίσκομαι σε αυτό το βάθρο», είπε ο 22χρονος Ολλανδός μπακ.

Η Ντόρτμουντ έπρεπε να διανύσει πολύ δρόμο, αφού αρχικά έμεινε πίσω στο σκορ με 2-0 την περασμένη εβδομάδα και στη ρεβάνς ο Μάατσεν έδωσε το προβάδισμα με 2-0 στους Βετσφαλούς. «Για αυτό ζούμε, θέλουμε να παίξουμε στην υψηλότερη σκηνή. Σήμερα δείξαμε πολύ χαρακτήρα. Σκόραραν δύο γκολ εναντίον μας, αλλά εμείς συνεχίσαμε να πιστεύουμε ότι μπορούσαμε να σκοράρουμε και ο κόσμος έμεινε πίσω μας».

Συνολικά, ήταν μια μαγική βραδιά στο Ντόρτμουντ, όπως παραδέχτηκε και ο σταρ Μπραντ. «Παίζω εδώ πέντε χρόνια τώρα και οι οπαδοί δεν απογοήτευσαν ποτέ. Αυτού του είδους οι βραδιές είναι ξεχωριστές, ειδικά το Champions League. Παίζουμε πολύ καλό ποδόσφαιρο και έχουμε τους φιλάθλους πίσω μας. Το να βλέπεις όλα αυτά τα χαρούμενα πρόσωπα είναι πολύ ικανοποιητικό».

Ο προπονητής Έντιν Τέρζιτς ήταν επίσης χαρούμενος μετά τη νίκη επί της Ατλέτικο, αφού η Ντόρτμουντ απέκλεισε την Αϊντχόφεν στον προηγούμενο γύρο. «Είμαι πολύ περήφανος για τα αγόρια. Είχαμε μια δύσκολη στιγμή στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, που τους επέτρεψε να σκοράρουν. Μετά χρειάστηκε λίγος χρόνος για να είμαστε ξανά στο ματς. Αλλά εκτός από αυτό ήμασταν σαφώς η καλύτερη ομάδα, σίγουρα το αξίζαμε αυτό».