Η Ντόρτμουντ «υπέταξε» την Ατλέτικο στη ματσάρα της Βεστφαλίας και προκρίθηκε στους «4» του Champions League (vids)

Μάατσεν - Σάμπιτσερ

i

Μάατσεν - Σάμπιτσερ/©Photo by BSR Agency/Getty Images

Η Ντόρτμουντ «υπέταξε» την Ατλέτικο στη ματσάρα της Βεστφαλίας και προκρίθηκε στους «4» του Champions League (vids)

Ελένη Ανδρικοπούλου 05:01 - 17.04.2024 / Ανανεώθηκε: 09:19 - 18.04.2024

Μετά από 11 χρόνια η Ντόρτμουντ βρίσκεται στα ημιτελικά του Champions League. Οι Βεστφαλοί επικράτησαν με 4-2 της Ατλέτικο Μαδρίτης και με συνολικό σκορ 5-4 προκρίθηκαν στους «4» της διοργάνωσης. Κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν θα διεκδικήσουν μία θέση στον τελικό του Γουέμπλεϊ.

Πω - πω ματσάρα στη Βεστφαλία. Η Ντόρτμουντ μετά από «ματς - διαφήμιση» του ποδοσφαίρου επικράτησε με 4-2 της Ατλέτικο Μαδρίτης και πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League ύστερα από 11 χρόνια, με συνολικό σκορ 5-4.

Φουριόζες μπήκαν στο ματς οι δύο ομάδες ψάχνοντας από νωρίς το γκολ. Μόλις στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης ο Μάρσελ Σάμπιτσερ είχε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ για τους Βεστφαλούς, αλλά δεν κατάφερε. Ένα λεπτό αργότερα ο Άλβαρο Μοράτα βρέθηκε τετ α τετ με τον Γκρέγκορ Κόμπελ, αλλά αστόχησε. Η Ντόρτμουντ ανέβασε την πίεση της μετά το πρώτο εικοσάλεπτο και πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, χάρις σε γκολ των Γιούλιαν Μπραντ (34’) και Ίαν Μάατσεν (39’). Έτσι, σε πέντε λεπτά, είχε ήδη ανατρέψει το σκορ του πρώτου ματς.

Θρίαμβος της Παρί, «έλιωσε» την Μπαρτσελόνα με τεσσάρα και πέρασε στα ημιτελικά!
CHAMPIONS LEAGUE

05:01 - 17.04.2024

Θρίαμβος της Παρί, «έλιωσε» την Μπαρτσελόνα με τεσσάρα και πέρασε στα ημιτελικά!

Έστησε... πάρτι πρόκρισης στο «Μονζουίκ» η Παρί Σεν Ζερμέν, καθώς επικράτησε της Μπαρτσελόνα με 4-1 και πήρε το εισιτήριο για τους «4» του Champions League. Με δέκα παίκτες από το 29' οι «μπλαουγκράνα», που προηγήθηκαν στο 12' και είχαν νικήσει με 3-2 στο πρώτο ματς.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι «ροχιμπάλνκος» μπήκαν πολύ δυναμικά και μετά το αυτογκόλ του Ματς Χούμελς μείωσαν σε 2-1, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα. Μάλιστα, ο Κορέα στο 64' έκανε το 2-2, σκορ που έδινε την πρόκριση στην Ατλέτικο, αλλά η Ντόρτμουντ δεν είχε πει την τελευταία της λέξη.

Στο 71' ο Νίκλας Φύλκρουγκ με άπιαστη κεφαλιά έκανε το 3-2, που έφερνε εκ νέου τη σειρά στην ισορροπία. Πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των Βεστφαλών ο Μάρσελ Σάμπιτσερ στο 74' πέτυχε το 4-2 κι έβαλε «φωτιά» στο  Βεστφάλνε Στάντιουμ. Παρά τις προσπάθειες των «ροχιμπλάνκος» το σκορ δεν άλλαξε κι η Ντόρτμουντ πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά, εκεί που όπου θα αντιμετωπίσει την Παρί Σεν Ζερμέν. Οι Παριζιάνοι «συνέτριψαν» με 4-1 την Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη και προκρίθηκαν στους «4» της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.