Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς: Τι τον συνδέει επιχειρηματικά με τη Λάρισα (vid)

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς

i

Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς/©Photo by Alessandro Sabattini/Getty Images/Ideal Images

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς: Τι τον συνδέει επιχειρηματικά με τη Λάρισα (vid)

Δημήτρης Χούπης 19:43 - 05.06.2023 / Ανανεώθηκε: 19:49 - 05.06.2023

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση και εμείς θυμόμαστε την επενδυτική του σκέψη στη Λάρισα.

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς ανακοίνωσε την απόσυρση από την ενεργό δράση, στον χθεσινό (4/6) αγώνα της Μίλαν με την Ελλάς Βερόνα. Κάπως έτσι με αφορμή αυτή την απόφαση του Σουηδού επιθετικού εμείς θυμόμαστε τη σύνδεσή του με την Ελλάδα. 

Τι μπορεί να συνδέει λοιπόν τον Ζλάταν με τη χώρα μας; Μία επένδυση που ήθελε να κάνει στη Λάρισα. Ο 41χρονος εκτός από το ποδόσφαιρο του αρέσει να παίζει πάντελ, έχοντας χτίσει δικό του δίκτυο με κλαμπ πάντελ σε όλη τη Σουηδία. 

Η Padel Zenter λοιπόν κατασκευάζει γήπεδα για παιχνίδι στο υψηλότερο διεθνές επίπεδο, έχοντας τον ίδιο προμηθευτή γηπέδων με το World Padel Tour. Όπως είχαν κάνει τότε λόγο μέσα από τη Λάρισα, ο πρώην επιθετικός της Μίλαν και της Ίντερ είχε ως τον επόμενο επιχειρηματικό σταθμό του, τη θεσσαλική πόλη. Η έκταση που ήθελε να αγοράσει ήταν 13,8 στρέμματα και στόχος ήταν η κατασκευή 18 γηπέδων. 

Ο Κώστας Σπανός που είναι προπονητής πάντελ από τη Λάρισα είχε μιλήσει γι' αυτή την επιχειρηματική κίνηση του 41χρονου, λέγοντας πως ο λόγος που ο Ζλάταν επέλεξε την Ελλάδα είναι γιατί θεωρείται χώρα με παρελθόν στο τένις, λόγω του Τσιτσιπά

«Στηρίχτηκε σε τενιστικά κριτήρια, επέλεξε δηλαδή χώρες και πόλεις, οι οποίες έχουν τενιστικό παρελθόν. Απ' όσο ξέρω οι επενδύσεις του είναι στην Ιταλία και στην Ελλάδα, που είναι δύο χώρες με πολύ μεγάλο τενιστικό παρελθόν. Ειδικά η Ιταλία, αλλά και η Ελλάδα έχει πολύ μεγάλη ανάπτυξη λόγω του Τσιτσιπά και της Σάκκαρη, με αποτέλεσμα να είναι ένα καλό σημείο, καθώς το πάντελ απορροφάει πάρα πολύ κόσμο από το τένις.

Γι' αυτό και λέμε οι καλύτεροι παντελίστες είναι παλαιότεροι τενίστες. Η Λάρισα έχει πάρα πολλά γήπεδα τένις για μια δυναμικότητα κατοίκων 150 χιλιάδων. Κοντά στα 75. Επομένως η αναλογία γηπέδου προς κάτοικο είναι πολύ μεγάλη και φαντάζομαι αυτό αποτέλεσε τα κριτήρια του για να έρθει εδώ πέρα», ήταν τα λόγια του.