Η ηγετική ομιλία του Ζλάταν στα αποδυτήρια: «Η Ιταλία ανήκει στη Μίλαν» (vid)

Η ηγετική ομιλία του Ζλάταν στα αποδυτήρια: «Η Ιταλία ανήκει στη Μίλαν» (vid)

Κώστας Τόπας 12:36 - 05.06.2023

Πέρυσι η Μίλαν πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Ιταλία μετά από 11 ολόκληρα χρόνια, με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς να πρωταγωνιστεί στους πανηγυρισμούς.

Ο Σουηδός αστέρας είχε προαναγγείλει ότι δεν θα έμενε στο «Σαν Σίρο» όταν λήξει το συμβόλαιό του στο τέλος αυτού του μήνα. Ωστόσο, την Κυριακή (04/06) ο Ζλάταν το πήγε ένα βήμα παραπέρα ανακοινώνοντας το τέλος της πλούσιας καριέρας του.

Ο Ιμπραΐμοβιτς επέστρεψε στη Μίλαν τον Δεκέμβριο του 2019 για τη δεύτερη περίοδο του, έχοντας περάσει ένα χρόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες με τους LA Galaxy. Εντάχθηκε στους «ροσονέρι» με τον σύλλογο στην 12η θέση στη Serie A. Συνέβαλε τα μέγιστα ώστε η Μίλαν να οδηγηθεί σε τρεις προκρίσεις Champions League, έναν ημιτελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης (όπου έχασε από την Ίντερ) αλλά και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος την περυσινή σεζόν.

Το πρώτο του γκολ στη δεύτερη περίοδο του με τη Μίλαν, στη νίκη με 2-0 στην Κάλιαρι, σήμαινε ότι είχε πετύχει τουλάχιστον ένα γκολ σε τέσσερις διαφορετικές δεκαετίες (δεκαετίες 1990, 2000, 2010 και 2020), ενώ το γκολ του στην ήττα με 4-2 από την Ίντερ, τον είδε να γίνεται ο γηραιότερος σκόρερ σε ντέρμπι του Μιλάνου, ξεπερνώντας το ρεκόρ του συμπατριώτη του Νιλς Λίντχολμ. Τότε, ο Ζλάταν ήταν 38 ετών και 129 ημερών.

Και αυτή τη σεζόν, ο Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος σε ηλικία 41 ετών κατέγραψε ελάχιστες εμφανίσεις λόγω τραυματισμών, κατάφερε ακόμα να γίνει ο γηραιότερος σκόρερ της Serie A όταν βρήκε δίχτυα στην ήττα με 3-1 από την Ουντινέζε.

Μία από τις πιο σπουδαίες στιγμές που θα θυμούνται για πάντα στη Μίλαν, ήταν η ηγετική ομιλία του Ζλάταν μετά την κατάκτηση του περυσινoύ scudetto

«Μαζευτείτε όλοι εδώ. Παιδιά, μείνετε ήσυχοι. Δεν πρόκειται να πω ”αντίο”. Από την πρώτη ημέρα που επέστρεψα στην ομάδα -μετά ήρθαν και άλλοι-, πολύ λίγοι πίστευαν σε εμάς. Αλλά όταν καταλάβαμε πως πρέπει να κάνουμε θυσίες, να υποφέρουμε, να πιστέψουμε και να δουλέψουμε, όταν έγιναν όλα αυτά, γίναμε σύνολο. Κι όταν είσαι ένα σύνολο, μπορείς να πετύχεις όσα πετύχαμε εμείς. Τώρα είμαστε πρωταθλητές Ιταλίας.

Και πρώτα απ’ όλα, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους παίκτες. Τώρα μιλάω εκ μέρους όλης της ομάδας. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε επίσης τον Πάολο Μαλντίνι, τον Ρίκι Μασάρα, τον Ιβάν Γκαζίδη. Δεν ήταν εύκολο, αλλά ήμασταν πραγματικό σύνολο αυτή τη σεζόν. Κανείς δεν πίστευε σε εμάς στην αρχή της περιόδου, αλλά μέσα από τις παραπάνω αξίες, γίναμε πιο δυνατοί. Είμαι πολύ περήφανος για όλους σας. Τώρα, κάντε μου μια χάρη: πανηγυρίστε σαν πρωταθλητές, διότι δεν ανήκει μόνο το Μιλάνο στη Μίλαν, αλλά όλη η Ιταλία».