Ο Ινφαντίνο το ξέκοψε: «Δεν θα υπάρξουν μπλε κάρτες, σοβαρευτείτε...» (vid)

Τζιάνι Ινφαντίνο

i

PrtScr

Ο Ινφαντίνο το ξέκοψε: «Δεν θα υπάρξουν μπλε κάρτες, σοβαρευτείτε...» (vid)

Κώστας Τόπας 09:38 - 02.03.2024

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, ξεκαθάρισε ότι η πρόταση για την εισαγωγή της μπλε κάρτας δεν θα εφαρμοστεί με κανέναν τρόπο στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Η FIFA είναι ενάντια στην πρόταση της Διεθνούς Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για τις λεγόμενες «μπλε κάρτες», δήλωσε ο πρόεδρος Τζιάνι Ινφαντίνο, προσθέτοντας ότι δεν γνώριζε την ιδέα πριν βγει στα Μέσα ενημέρωσης. Η πρόταση της ρυθμιστικής αρχής του ποδοσφαίρου για εισαγωγή «μπλε κάρτας», που δίνουν στους διαιτητές τη δυνατότητα να αποβάλλουν παίκτες για 10 λεπτά για διαφωνία ή τεχνικά σφάλματα, συζητήθηκε την Παρασκευή (01/03) με τη FIFA στην ετήσια γενική συνέλευση της IFAB στη Σκωτία.

«Οι μπλε κάρτες δεν θα χρησιμοποιηθούν σε επίπεδο ελίτ. Αυτό είναι ένα ζήτημα που δεν υπάρχει για εμάς», είπε ο Ινφαντίνο σε δημοσιογράφους την Παρασκευή (01/03) κατά την άφιξή του στη συνεδρίαση της IFAB στο Λοχ Λόμοντ της Σκωτίας. «Η FIFA είναι εντελώς αντίθετη με τις μπλε κάρτες. Δεν γνώριζα αυτό το θέμα, ως πρόεδρος της FIFA. Πιστεύω ότι η FIFA έχει λόγο στην IFAB. Αν θέλετε έναν τίτλο, θα σας τον δώσω: "κόκκινη κάρτα" σε μπλε κάρτα», είπε.

Ο Ινφαντίνο δεν πιστεύει ότι η μπλε κάρτα είναι ευεργετική για την ουσία του ποδοσφαίρου και εκφράστηκε: «Στη FIFA είμαστε πάντα ανοιχτοί στο να εξετάσουμε ιδέες και προτάσεις. Αλλά μόλις το αναλύσετε, καταλαβαίνετε ότι και η ουσία πρέπει να προστατεύεται. παράδοση του παιχνιδιού Η μπλε κάρτα δεν θα υπάρχει» κατέληξε.