«Ναυαγεί» η ιδέα της μπλε κάρτας: Δεν προχωράει από την IFAB

Ντάνιελ Σίμπερτ

i

© Intime

«Ναυαγεί» η ιδέα της μπλε κάρτας: Δεν προχωράει από την IFAB

Δημήτρης Χούπης 16:34 - 01.03.2024

Όπως αναφέρει η Telegraph η ιδέα της μπλε κάρτας θα... ναυαγήσει, αφού η IFAB φαίνεται ότι δεν θα προχωρήσει την επικύρωσή της.

Εκεί που όλα έδειχναν ότι η μπλε κάρτα θα ήταν ακόμα μία ιδέα που θα έμπαινε στο ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια, οι τελευταίες εξελίξεις αναφέρουν ότι η ιδέα... ναυαγεί. Πιο αναλυτικά η Telegraph στο δημοσίευμά της υποστηρίζει ότι οι νομοθέτες της IFAB, θα συναντηθούν το Σάββατο (2/3) και αναμένεται να μην περάσουν τη συγκεκριμένη ιδέα.

Όπως αναφέρει το Μέσο, οι άνθρωποι της IFAB, η οποία είναι υπεύθυνη για τους κανονισμούς του ποδοσφαίρου, αντιλήφθηκαν ότι η ιδέα της μπλε κάρτας έφερε αντιδράσεις. Κάπως έτσι θεώρησαν ότι πρέπει να συνομιλήσουν γι' αυτό και να πάρουν μια απόφαση.

Ένας εκ των προπονητών που αντέδρασαν ήταν ο Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος τόνισε ότι δεν θυμάται την τελευταία καλή ιδέα που σκέφτηκαν στην IFAB. «Θα πρέπει να το κρατήσουμε όσο το δυνατόν πιο απλό για τους διαιτητές, γινόμαστε συναισθηματικοί όταν μιλάμε γιατί συνήθως είναι μετά από ένα παιχνίδι.

Μια νέα κάρτα απλά θα τους έδινε περισσότερες ευκαιρίες να αποτύχουν επίσης. Είναι απλά περίπλοκο. Δεν ακούγεται σαν φανταστική ιδέα αυτή τη στιγμή... αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ την τελευταία καλή ιδέα από αυτούς τους τύπους IFAB και είμαι 56», ήταν τα λόγια του τεχνικού της Λίβερπουλ.

Τι γίνεται με τα δύο έξτρα εισιτήρια του Champions League για την επόμενη σεζόν
CHAMPIONS LEAGUE

11:23 - 23.02.2024

Τι γίνεται με τα δύο έξτρα εισιτήρια του Champions League για την επόμενη σεζόν

Απόλυτο φαβορί η Ιταλία αυτή τη στιγμή για μία από τις δύο θέσεις. Μεγάλη μάχη θα δοθεί για το άλλο εισιτήριο, με την Γερμανία να είναι σε καλή θέση, ενώ από κοντά βρίσκονται Αγγλία, Γαλλία και Ισπανία.

Οι δεύτερες σκέψεις που είχε δημιουργήθηκαν, ήταν μετά από μια συνάντηση που έγινε με τη FIFA. Μάλιστα η επόμενη συνάντηση είναι τον Μάρτιο και αναμένεται να γίνει γνωστή η τελική απόφαση, που όπως όλα δείχνουν θα είναι η απόρριψη της μπλε κάρτας.