Ο Πέπε της Πόρτο έχει παίξει περισσότερα παιχνίδια ομίλων του Champions League από την Άρσεναλ!
i

© PrtScr

Ο Πέπε της Πόρτο έχει παίξει περισσότερα παιχνίδια ομίλων του Champions League από την Άρσεναλ!

Γιάννης Λιβανός 13:23 - 23.02.2024

Ιδιαίτερη ήταν για τον Πέπε η αναμέτρηση ανάμεσα σε Πόρτο και Άρσεναλ το βράδυ της Τετάρτης (21/02) για τη φάση των «16» του Champions League καθώς έβγαλε στην επιφάνεια ένα ξεχωριστό στατιστικό στοιχείο του πολύπειρου Πορτογάλου αμυντικού...

Η Πόρτο κατόρθωσε να πάρει τη νίκη απέναντι στην Άρσεναλ (21/02) στο 90+4' χάρη στο πανέμορφο τέρμα του Γκαλένο με δυνατό σουτ από μακρινή απόσταση. Κάπως έτσι οι «δράκοι» πήραν προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς που θα διεξαχθεί στην Αγγλία στις 12/03.

Ο αγώνας αυτός που ήταν ο πρώτος για τη φάση των «16» ήταν πολύ σημαντικός για τον Πορτογάλο κεντρικό αμυντικό της Πόρτο, τον Πέπε. Ο λόγος ήταν διπλός...

O Πέπε έγινε ο γηραιότερος αρχηγός που έχει αγωνιστεί σε νοκ-άουτ φάση της διοργάνωσης αφού αγωνίστηκε σε όλο το ματς της Πόρτο εναντίον της Άρσεναλ, σε ηλικία 40 ετών και 360 ημερών. Μάλιστα, ο Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός είναι o δεύτερος πιο μεγάλος σε ηλικία ποδοσφαιριστής, σε γενική κλίμακα, που έχει αγωνιστεί σε νοκ-άουτ παιχνίδι της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Την πρωτιά κατέχει ένας τερματοφύλακας, ο Μάρκ Σβάρτσερ που είχε αγωνιστεί σε όλο τον ημιτελικό (30/04/2014) Τσέλσι - Ατλέτικο Μαδρίτης σε ηλικία 41 ετών 6 μηνών και 24 ημερών.

Το δεύτερο άτυπο, αλλά αξιοσημείωτο παρολ' αυτά «ρεκόρ» που φανερώθηκε μετά την αναμέτρηση της Τετάρτης (21/02) και αφορά ξανά τον Πέπε είναι το πόσους αγώνες σε φάση ομίλων του Champions League έχει παίξει ο σκληροτράχηλος στόπερ.

Συγκεκριμένα ο κεντρικός αμυντικός της Πόρτο, Πέπε, έχει παίξει σε 118 παιχνίδια φάσης ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, αριθμός διόλου ευκαταφρόνητος.

Η σημασία-αξία του επιτεύγματος αυτού του Πέπε αναδεικνύεται ακόμη περισσότερο από το γεγονός ότι η αντίπαλος της Πόρτο στον αγώνα της Τετάρτης (21/02), Άρσεναλ έχει παίξει λιγότερες φορές σε φάση ομίλων του Champions League! Για του λόγου το αληθές οι «κανονιέρηδες» έχουν βρεθεί σε group stage 104 φορές.

Πραγματικά απίστευτο ένας ποδοσφαιριστής γεννημένος το 1983 να έχει περισσότερα ματς σε φάση ομίλων της πρώτης τη τάξει διοργάνωσης της Uefa από όσα έχει ένας σύλλογος που ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 1886, 137 χρόνια πριν!

Έγραψαν ιστορία Γιαμάλ και Πέπε
CHAMPIONS LEAGUE

13:21 - 22.02.2024

Έγραψαν ιστορία Γιαμάλ και Πέπε

Ιστορία γράφτηκε στα χθεσινά ματς του Champions League με τον Λαμίν Γιαμάλ να γίνεται ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί σε νοκ-άουτ φάση της διοργάνωσης, ενώ ο Πέπε έγινε ο γηραιότερος αρχηγός με συμμετοχή σε αυτή τη φάση.

O φόβος και τρόμος των επιθετικών, Πέπε έχει παίξει συνολικά σε 863 παιχνίδια με τις ομάδες και την εθνική της πατρίδας του, ενώ τα τελευταία χρόνια μοιάζει σαν το παλιό καλό κρασί. Μετά τα 37 του χρόνια έχει παίξει σε πάνω από 150 παιχνίδια, την στιγμή που πολλοί συνάδελφοι του έχουν κρεμάσει καιρό πριν τα παπούτσια τους.