Ινφαντίνο: «Ο τελικός του Μουντιάλ του 2026 θα είναι ο πιο σημαντικός αγώνας στην ιστορία»

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο

i

© Intime

Ινφαντίνο: «Ο τελικός του Μουντιάλ του 2026 θα είναι ο πιο σημαντικός αγώνας στην ιστορία»

Κώστας Τόπας 14:32 - 05.02.2024

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο διαβεβαιώνει ότι το Μουντιάλ του 2026 θα είναι «επικό, μοναδικό και θα ενώσει τον κόσμο».

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο διαβεβαίωσε ότι ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2026, που διοργανώνεται από κοινού από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Μεξικό και τον Καναδά και θα διεξαχθεί στη Νέα Υόρκη/Νιου Τζέρσεϊ, θα είναι «επικός» και «θα ενώσει τον κόσμο».

Μεταξύ άλλων, ο Ινφαντίνο δήλωσε, αφού η FIFA αποκάλυψε το πρόγραμμα αγώνων της διοργάνωσης την Κυριακή (04/02), ότι είναι σίγουρος ότι «η Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ πανηγυρίζουν τώρα» επειδή κέρδισαν «τον πιο σημαντικό αγώνα στην ιστορία του ποδοσφαίρου».

Έτσι, τόνισε ότι ο τελικός του επόμενου Μουντιάλ, που θα διεξαχθεί στις 19 Ιουλίου 2026, θα είναι «επικός», «μοναδικός» και «θα ενώσει τον κόσμο» λόγω της παρουσίας 48 χωρών και επειδή θα θα πραγματοποιηθεί σε δύο πόλεις της χώρας που συγκεντρώνει περισσότερες από 200 εθνικότητες.

Αποκαλύφθηκε το πρόγραμμα του Μουντιάλ 2026: 104 αγώνες, σε τρεις χώρες και 16 πόλεις
WORLD CUP

09:15 - 05.02.2024

Αποκαλύφθηκε το πρόγραμμα του Μουντιάλ 2026: 104 αγώνες, σε τρεις χώρες και 16 πόλεις

Η FIFA ανακοίνωσε λεπτομέρειες ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2026, με τους αγώνες να πραγματοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και το Μεξικό. Αναλυτικά όλες οι ημερομηνίες.

Ομοίως, αναφερόμενος στο Μεξικό, υπενθύμισε ότι το Στάδιο Azteca στην Πόλη του Μεξικού, το οποίο θα φιλοξενήσει τον εναρκτήριο αγώνα, φιλοξένησε ήδη τις τελικές φάσεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA το 1970 και το 1986, μεταξύ άλλων και μερικών από τους πιο αξέχαστους αγώνες, ποδόσφαιρο με πρωταγωνιστές τους Πελέ και Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, αντίστοιχα.

var disqus_config = function () { this.callbacks.onNewComment = [function(comment) { trackCommentGA4(comment); }]; }; (function() { var d = document, s = d.createElement('script'); s.src = 'https://www-sportal-gr.disqus.com/embed.js'; s.setAttribute('data-timestamp', +new Date()); (d.head || d.body).appendChild(s); })(); function trackCommentGA4(comment) { window.dataLayer = window.dataLayer || []; window.dataLayer.push({ event: 'submit_comment', form_state: 'success', method: 'cms' }); }