«Κλείδωσε» την τετράδα η Ίντερ, πήρε μαζί της και τη Μίλαν!

Λαουτάρο Μαρτίνες

i

© prtscr

«Κλείδωσε» την τετράδα η Ίντερ, πήρε μαζί της και τη Μίλαν!

Άγγελος Φραγκισκάτος 23:38 - 27.05.2023 / Ανανεώθηκε: 23:58 - 27.05.2023

Η σαφώς ανώτερη Ίντερ επικράτησε της Αταλάντα με 3-2 στο «Τσουζέπε Μεάτσα» και σφράγισε τη θέση της στην πρώτη τετράδα της Serie A, ενώ πήρε μαζί της και τη Μίλαν, αφήνοντας εκτός τους «μπεργκαμάσκι».

Έκανε το καθήκον της και... καθάρισε η Ίντερ! Οι «νερατζούρι» πανηγύρισαν τη νίκη επί της Αταλάντα με 3-2 στο «Τσουζέπε Μεάτσα», «κλείδωσαν» το εισιτήριο για το Champions League και ουσιαστικά τελείωσαν με τη Serie A, με αποτέλεσμα να μπορούν να στρέψουν την προσοχή τους στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης με τη Μάντσεστερ Σίτι.

Μάλιστα, η ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι πήρε και τη Μίλαν μαζί της οριστικά στην τετράδα, καθώς άφησε οριστικά εκτός τους «μπεργκαμάσκι», που πλέον θα κοιτάξουν να σφραγίσουν το εισιτήριο για το Europa League.

Στα του ματς, οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και βρήκαν γκολ από τα... αποδυτήρια, με τον Λουκάκου να ανοίγει το σκορ μόλις στο 1ο λεπτό και τον Μπαρέλα να τους δίνει προβάδισμα δύο τερμάτων στο 3'. Οι φιλοξενούμενοι όμως επέστρεψαν, μειώνοντας σε 2-1 στο 36'.

Στο 77' ο Λαουτάρο Μαρτίνες έδωσε ξανά προβάδισμα δύο γκολ στην Ίντερ, ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων η Αταλάντα μείωσε σε 3-2 με το αυτογκόλ του Ονάνα, όμως δεν κατάφερε κάτι παραπάνω.

Ίντερ: Ονάνα, Ατσέρμπι, Ντ’Αμπρόζιο (83’ Νταρμιάν), Ντιμάρκο (70’ Γκόζενς), Μπαζτόνι (81’ Ντε Φράι), Ντάμφρις, Μπαρέλα (81’ Ασλάνι), Μπρόζοβιτς, Τσαλχάνογλου, Λουκάκου (81’ Ντζέκο), Λαουτάρο Μαρτίνες

Αταλάντα: Σπορτιέλο, Ντζιμσίτι, Τολόι, Σκαλβίνι, Μέλε (86’ Μέλε), Τζαπακόστα, Έντερσον (69’ Μουριέλ), Ντε Ρόουν, Κοουπμάινερς, Πάσαλιτς (61’ Λούκμαν), Χόιλουντ.