Οι υποψήφιοι για τον πάγκο της Γιουβέντους

Μασιμιλιάνο Αλέγκρι

i

© Intime

Οι υποψήφιοι για τον πάγκο της Γιουβέντους

Τζιοβάνι Ζάκαρη 21:46 - 25.05.2023 / Ανανεώθηκε: 21:46 - 25.05.2023

Η Γιουβέντους ετοιμάζεται να αλλάξει προπονητή, αφού, όπως όλα δείχνουν, ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι πρόκειται να αποτελέσει παρελθόν από τον πάγκο της «Μεγάλης Κυρίας».

Η χρονιά της Γιουβέντους οδεύει προς κακή κατεύθυνση αφού μέσα σε λίγα 24ωρα βρέθηκε από τα ημιτελικά του Europa League εκτός Ευρώπης και από τροχιά Champions League στην 7η θέση της Serie A. Για το δεύτερο δεν ευθύνεται ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι (αλλά η ποινή -10 βαθμών), όμως στην πρώτη περίπτωση μέχρι και οι παίκτες της ομάδας τον κατηγόρησαν για τον αποκλεισμό.

Αυτό οδηγεί, όπως αναφέρει η «Gazzetta dello Sport», στη φυγή του Ιταλού, με τη «Μεγάλη Κυρία» να ψάχνει ήδη τον αντικαταστάτη του. Μάλιστα, οι απαιτήσεις είναι συγκεκριμένες. Να είναι νέος ηλικιακά, γεμάτος με καινούργιος ιδέες και, κυρίως, με προσδοκίες αποδοχών που ευθυγραμμίζονται με τις οικονομικές εκτιμήσεις της Γιουβέντους.

Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ και νυν της Μαρσέιγ, Ιγκόρ Τούντορ, ο οποίος είχε γράψει μεγάλη ιστορία ως ποδοσφαιριστής του συλλόγου. Στην ίδια κατηγορία φαίνεται να ανήκει και ο Αντρέα Πίρλο ο οποίος είχε ξαναπεράσει από τον πάγκο της ομάδας τη σεζόν 2020-21, με την οποία κατέκτησε ένα κύπελλο και ένα Super Cup Ιταλίας.

Τελευταίος υποψήφιος είναι επίσης ένας πρώην άσος του ποδοσφαίρου και συγκεκριμένα ο Τιάγκο Μότα. Ο πάλαι παίκτης των Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης επιλέχθηκε ως υποψήφιος για το γεγονός πως γνωρίζει τι εστί Serie A, όντας προπονητής της Μπολόνια. Βέβαια, ο Βραζιλιάνος έχει ήδη συνδέσει το όνομα του με την Ίντερ και ως εκ τούτου πολύ πιθανό να υπάρξει «μάχη» ανάμεσα στα δύο μεγαθήρια του ιταλικού ποδοσφαίρου.