Μουρίνιο για τιμωρία Γιουβέντους: «Είναι αστείο, αν το γνωρίζαμε νωρίτερα θα προσεγγίζαμε διαφορετικά τα παιχνίδια»

Ζοσέ Μουρίνιο

i

Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto via Getty Images

Μουρίνιο για τιμωρία Γιουβέντους: «Είναι αστείο, αν το γνωρίζαμε νωρίτερα θα προσεγγίζαμε διαφορετικά τα παιχνίδια»

Κώστας Τσιακλής 17:28 - 23.05.2023 / Ανανεώθηκε: 17:28 - 23.05.2023

Ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν έμεινε ικανοποιημένος με τους χειρισμούς της Ιταλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου σχετικά με τις ποινές της Γιουβέντους και χαρακτήρισε την τελευταία εξέλιξη ως αστεία.

Ο προπονητής της Ρόμα, Ζοσέ Μουρίνιο, φαίνεται να μην έμεινε καθόλου ευχαριστημένος με τον τρόπο με τον οποίο η Ιταλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου χειρίστηκε το θέμα με τις τιμωρίες της Γιουβέντους. Ο Πορτογάλος τεχνικός χαρακτήρισε την εξέλιξη αυτή ως αστεία αφού η ομάδα του αν το γνώριζε νωρίτερα θα είχε ένα διαφορετικό τρόπο προσέγγισης στους αγώνες.

Στην αρχή, η Γιουβέντους είχε τιμωρηθεί με ποινή αφαίρεσης 15 βαθμών για την υπόθεση των ψευδών λογιστικών στοιχείων όμως τον Απρίλιο κατάφερε να κερδίσει την έφεση και είδε τους βαθμούς της να επιστρέφουν. Πλέον οι «μπιανκονέρι» δέχτηκαν τελικά ποινή - σοκ, αφού τους αφαιρέθηκαν δέκα βαθμοί από το πρωτάθλημα.

Όλο αυτό το σκηνικό φαίνεται να μην άρεσε καθόλου στον προπονητή της Ρόμα, Ζοσέ Μουρίνιο, αφού ο ίδιος το χαρακτήρισε ως αστείο ενώ μάλιστα θεωρεί πως η όμαδα του θα προσέγγιζε διαφορετικά τα παιχνίδια της αν γνώριζε τη σχετική απόφαση νωρίτερα.

Συγκεκριμένα ο Μουρίνιο ανέφερε τα εξής: «Είναι αστείο να το γνωρίζεις αυτό (για την τιμωρία) με δύο παιχνίδια να απομένουν. Για εμάς και για όλους, ακόμα και για τη Γιουβέντους. Η προσέγγισή μας θα ήταν διαφορετική αν το γνωρίζαμε πριν από τους αγώνες με τη Μόντσα και τη Μπολόνια. Λυπάμαι για τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι και τους παίκτες του, αλλά σε επίπεδο πρωταθλήματος, πρέπει να πω ότι αλλάζει λίγο τα πράγματα».

Η Ρόμα έμεινε στην εντός έδρας ισοπαλία με σκορ 2-2 με τη Σαλερνιτάνα και δεν μπόρεσε να πλησιάσει τις θέσεις που οδηγούν στο Champions League της νέας περιόδου. Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο βρίσκεται στο -4 από την 4η πλέον Μίλαν, δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της φετινής Serie A.

Πάντως οι Ρωμαίοι θα έχουν και μια δεύτερη ευκαιρία για έξοδο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μέσω του Europa League, εκεί όπου βρίσκονται στον τελικό και θα αντιμετωπίσουν τη Σεβίλλη. Αν η Ρόμα κατακτήσει τη σχετική διοργάνωση τότε θα αγωνιστεί στο Champions League, ότι και αν γίνει τελικά στο πρωτάθλημα.