Λαουτάρο και Τουράμ: Ενα δίδυμο χωρίς ανταγωνισμό στην Ευρώπη (vid)

Λαουτάρο Μαρτίνες & Μάρκους Τουράμ

i

©Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto via Getty Images/Ideal Images

Λαουτάρο και Τουράμ: Ενα δίδυμο χωρίς ανταγωνισμό στην Ευρώπη (vid)

Κώστας Τόπας 13:44 - 22.10.2023

Λαουτάρο Μαρτίνες και Μάρκους Τουράμ κάνουν πράγματα και θαύματα στη φετινή Serie A, σκοράροντας κατά ριπάς κι αποτελώντας το καλύτερο επιθετικό δίδυμο στην Ευρώπη.

Στην Serie A, η Ίντερ έχει ένα φονικό δίδυμο που κυριαρχεί στα στατιστικά στο πρωτάθλημα. Οι Λαουτάρο Μαρτίνες και Μάρκους Τουράμ, με τον συνδυασμό των γκολ και των ασίστ, οδηγούν τους «νερατζούρι» στην κορυφή του πίνακα του ιταλικού πρωταθλήματος. Μαζί, αυτοί οι δύο ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές έχουν αποδειχθεί ένα από τα πιο αποτελεσματικά επιθετικά δίδυμα στην Ευρώπη.

Μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν, λαμβάνοντας υπόψη μόνο τους αριθμούς της Serie A, οι Λαουτάρο Μαρτίνες και Μάρκους Τουράμ έχουν συνεισφέρει συνολικά με 14 γκολ και 6 ασίστ, προσθέτοντας ένα εντυπωσιακό σύνολο 20 απευθείας συμμετοχών σε γκολ. Η απόδοσή τους οδήγησε την Ίντερ σε εξέχουσα θέση στο ιταλικό πρωτάθλημα και εδραίωσε την θέση της ως μία από τις κύριες επιθετικές απειλές στην Ευρώπη.

Ενώ η απόδοσή τους στη Serie A είναι εξαιρετική, ακόμη και σε ευρύτερη προοπτική, σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, μόνο οι Σερού Γκιρασί και Σίλας της Στουτγάρδης έχουν ξεπεράσει το δίδυμο της Ίντερ. Οι δυο τους πέτυχαν συνολικά 17 γκολ και 4 ασίστ, προσθέτοντας 21 απευθείας συμμετοχή στα γκολ.

Συγκρίνοντας τις επιδόσεις των Λαουτάρο Μαρτίνες και Μάρκους Τουράμ με άλλα επιφανή ζευγάρια στα κύρια ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ξεχωρίζει η ανωτερότητά τους. Μερικοί από τους πιο αξιόλογους επιθετικούς σε άλλα πρωταθλήματα, όπως ο Λεβαντόφσκι και ο Φεράν Τόρες, ο Εμπαπέ και ο Κόλο Μουάνι, ο Μπέλινχαμ και ο Χοσέλου, ο Χάαλαντ και ο Χουλιάν Άλβαρεθ, ο Σαλάχ και ο Νούνιες ή ο Κέιν και ο Σανέ, δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στην εντυπωσιακή παραγωγή του γκολ και ασίστ του διδύμου των «νερατζούρι».