Σοκάρουν οι αποκαλύψεις του Φατζόλι: «Στοιχημάτιζα σε Ίντερ και Μίλαν, το έκανα λόγω χρεών»

Νικολό Φατζιόλι

i

©Photo by Jonathan Moscrop/Getty Images/Ideal Images

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις του Φατζόλι: «Στοιχημάτιζα σε Ίντερ και Μίλαν, το έκανα λόγω χρεών»

Κώστας Τόπας 09:46 - 18.10.2023 / Ανανεώθηκε: 16:00 - 18.10.2023

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις του 22χρονου μέσου της Γιουβέντους Νικολό Φατζόλι, σχετικά με τα παράνομα στοιχήματα που τοποθετούσε.

Ο Νικολό Φατζόλι κατάφερε να κερδίσει θέση βασικού τη φετινή σεζόν στη Γιουβέντους και μάλιστα την πρώτη του συμμετοχή με την εθνική Ιταλίας. Ωστόσο, η καριέρα του θα μπορούσε να βιώσει μια σοβαρή οπισθοδρόμηση, λόγω των στοιχημάτων που πραγματοποιήθηκαν ενδεχομένως σε μυστικές πλατφόρμες. Μια παράνομη πρακτική που θα του κοστίσει 12 μήνες (συν 12.500 ευρώ πρόστιμο), εκ των οποίων τους επτά θα μείνει εκτός γηπέδων ενώ οι πέντε συνδέονται με σχέδιο αποκατάστασης. Μία μείωση, όπως αναφέρει το σχετικό σκεπτικό, που έγινε εξαιτίας της ενεργούς συνεργασίας του παίκτη.

Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις του Νικολό Φατζιόλι στην ομοσπονδιακή εισαγγελία, σε μια πρώτη ανάκριση, κάνουν τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες. Παραδοχές ενοχής, ειλικρινείς αποκαλύψεις και αίσθημα ντροπής για τις δικές του πράξεις που ευνόησαν τη συμφωνία με την εισαγγελία για επτάμηνη απαγόρευση από τα γήπεδα.

«Το χρέος που είχα ήταν τόσο υψηλό που αν κέρδιζα, δεν θα είχα τίποτα μετά. Πόνταρα με έναν στενό φίλο μου φίλο, (με όλα τα στοιχεία να οδηγούν στον Σάντρο Τονάλι) που μου πρότεινε να παίξω σε παράνομο site. Τον είδα να παίζει και ζήτησα πληροφορίες. Μου είπε ότι μπορούσα να το κάνω κι εγώ χωρίς κίνδυνο. Θυμάμαι μερικά από τα ονόματα αυτών των στοιχηματικών εταιρειών. Οι δύο ονομάζονταν Icebet και Betart αλλά άλλαζαν ονόματα κάθε φορά», ανέφερε αρχικά ο Ιταλός μέσος.

Υπάρχει μια ακριβής ημερομηνία, στις ιστορίες του 22χρονου, που σηματοδοτεί την έναρξη των στοιχημάτων του στο ποδόσφαιρο: «Ιανουάριος 2022, πρώτα πόνταρα κυρίως στο τένις και μετά άρχισα να στοιχηματίζω σε ποδοσφαιρικές αγώνες. Δεν έχω στοιχηματίσει ποτέ στις ομάδες μου, την Κρεμονέζε και μετά τη Γιούβε. Αλλά για τη Serie A, ναι το έκανα. Στο Τορίνο-Μίλαν για παράδειγμα. Αλλά και στο Champions League στο αγώνα Ίντερ-Ρεάλ Μαδρίτης . Πόνταρα κυρίως στους αγώνες που γίνονταν».

Ο Φατζόλι συχνά ξεπλήρωνε τα χρέη του με ρολόγια και διάφορα κοσμήματα. «Πλήρωνα τα χρέη μου με τραπεζικό έμβασμα ή ερχόντουσαν οι ιδιοκτήτες της πλατφόρμας για να τα παραλάβουν ένα κόσμημα από ένα κοσμηματοπωλείο στο Μιλάνο. Ζήτησα επίσης δάνεια από κάποιους φίλους, για παράδειγμα τον Φεντερίκο Γκάτι και τον Ράντου Ντραγκούσιν».