Η Ίντερ πήρε το ντέρμπι και... βύθισε τη Μίλαν

Ίντερ

i

Photo by Stefano Guidi/Getty Images/Ideal Images

Η Ίντερ πήρε το ντέρμπι και... βύθισε τη Μίλαν

Sportal newsroom 23:41 - 05.02.2023 / Ανανεώθηκε: 00:02 - 06.02.2023

Το γκολ του Λαουτάρο Μαρτίνες ήταν αρκετό για να χαρίσει στη σαφώς ανώτερη Ίντερ τη νίκη 1-0 επί της Μίλαν. Τρίτη διαδοχική ήττα για τους «ροσονέρι» και σημαντική πτώση στη βαθμολογία.

Ένα και να... καίει! Η Ίντερ πανηγύρισε τη νίκη με 1-0 στο ντέρμπι με τη Μίλαν χάρη στο γκολ του Λαουτάρο Μαρτίνες στο 34ο λεπτό και εδραιώθηκε στη δεύτερη θέση, μειώνοντας στους 13 βαθμούς τη διαφορά της από την πρωτοπόρο Νάπολι.

Όσον αφορά τους «ροσονέρι», αυτή ήταν η τρίτη διαδοχική ήττα τους και πλέον βλέπουν την προοπτική του Champions League να κινδυνεύει σοβαρά, αφού έπεσαν στην 6η θέση της βαθμολογίας του Serie A.

Οι «νερατζούρι» ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και μπήκαν πολύ δυνατά, ψάχνοντας το γρήγορο γκολ. Ο Λαουτάρο «χτύπησε» για αρχή στο 6', με τον Ταταρουσάνου να του λέει όχι. Μετά από 4 λεπτά απείλησε ξανά με κεφαλιά και στη συνέχεια ήρθε η... τρίτη και φαρμακερή.

Συγκεκριμένα, στο 34ο λεπτό ο Τσαλχάνογλου βρήκε με μια ωραία σέντρα από κόρνερ τον Αργεντινό επιθετικό κι εκείνος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά, δίνοντας έτσι το προβάδισμα στην ομάδα του.

Στην επανάληψη δεν άλλαξε κάτι, παρότι οι γηπεδούχοι είχαν τις στιγμές τους, προκειμένου να βρουν και δεύτερο τέρμα, με αποτέλεσμα το 1-0 να παραμένει μέχρι και το τελικό σφύριγμα και την Ίντερ να πανηγυρίζει τη νίκη επί της Μίλαν.

Ίντερ: Ονάνα, Σκρίνιαρ, Ατσέρμπι, Μπαζτόνι, Νταρμιάν, Ντιμάρκο (71’ Γκόζενς), Μχιταριάν (71’ Μπρόζοβιτς), Μπαρέλα (90+4' Ασλάνι), Τσαλχάνογλου (89’ Γκαλιαρντίνι), Μαρτίνες, Ντζέκο (71’ Λουκάκου).

Μίλαν: Ταταρουσάνου, Καλουλού, Κίερ (85’ Ρέμπιτς), Γκάμπια (71’ Τιό), Καλάμπρια (54’ Σαλεμάκερς), Ερναντές, Μεσίας (46’ Ντίαθ), Τονάλι, Κρούνιτς, Οριγκί (54’ Λεάο), Ζιρού.