Ο Σόμερ είναι ο πιο κοντός τερματοφύλακας στη Serie A και δεν έχει δεχθεί ακόμα γκολ: «Δεν του άξιζε η μεταχείριση που είχε στη Μπάγερν»

Γιαν Σόμερ

i

©Photo by Mairo Cinquetti/NurPhoto via Getty Images/Ideal Images

Ο Σόμερ είναι ο πιο κοντός τερματοφύλακας στη Serie A και δεν έχει δεχθεί ακόμα γκολ: «Δεν του άξιζε η μεταχείριση που είχε στη Μπάγερν»

Κώστας Τόπας 13:45 - 08.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:52 - 08.09.2023

Ο Γιαν Ζόμερ αποκτήθηκε από την Ίντερ για να αντικαταστήσει τον Αντρέ Ονάνα το φετινό καλοκαίρι κι έκτοτε ο Ελβετός πορτιέρε τα πηγαίνει περίφημα στην Serie A.

Η Ίντερ είναι ο μόνος σύλλογος στα πέντε κύρια πρωταθλήματα που δεν έχει δεχθεί ακόμα γκολ, κυρίως λόγω του ανθρώπου που έχει κάτω από τα γκολπόστ και συγκεκριμένα χάρη στον 34χρονο Εβλετό κίπερ. Το φετινό καλοκαίρι, οι «νερατζούρι» έβγαλαν 6,7 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να πείσουν την Μπάγερν Μονάχου να παραχωρήσει τον έμπειρο τερματοφύλακα.

Ο Σόμερ έφτασε στο Μιλάνο με αποστολή να αντικαταστήσει τον Αντρέ Ονανά που μετακόμισε στο Νησί, για λογαριασμό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μετά από τρεις αγωνιστικές, η εστία της Ίντερ παραμένει ανέπαφη και στην Ιταλία επαινούν τον Ελβετό κίπερ για τις εμφανίσεις του έως τώρα. «Φαινόταν δύσκολο, αλλά σε τρία παιχνίδια έπεισε τους πάντες με διακριτικότητα και δουλειά», έγραψε η «Gazzetta dello Sport». «Η Ίντερ έχει έναν νέο, έμπειρο και αξιόπιστο τερματοφύλακα».

Ο Σόμερ είναι ο πιο κοντός τερματοφύλακας της Serie A, στα 1,83 μέτρα, αλλά ο Ίκερ Κασίγιας, όπως αναφέρει η «Marca», ελαχιστοποιεί το θέμα. «Για μένα, το ύψος των τερματοφυλάκων και των παικτών δεν έχει σημασία. Στην Ευρώπη υπάρχουν πολλοί κοντοί αμυντικοί. Αν δεν είσαι ψηλός, πρέπει να κάνεις καλά άλλα πράγματα. Η εκρηκτικότητα, η παρόρμηση, το θάρρος... είναι όλα πτυχές για αντιστάθμιση της έλλειψης ύψους», θεώρησε ο πρώην τερματοφύλακας της Πόρτο και της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο προπονητής της Ελβετίας, Χακάν Γιακίν έδειξε την πίστη του στον Σόμερ μόλις ο παίκτης υπέγραψε στην Ίντερ. «Τον ξέρω πολύ καλά. Τον προπονούσα στη Βασιλεία, είναι ένας παίκτης που χρειάζεται αυτοπεποίθηση για να αποδώσει 100 τοις εκατό»,, εξήγησε στο Sport1, προσθέτοντας αργότερα ότι η περίοδος του 34χρονου κίπερ στην Μπάγερν Μονάχου δεν ήταν ευχάριστη.

 «Στην τελευταία συνάντηση μίλησα μαζί του και δεν ήταν ο Σόμερ που ξέρω. Στην Μπάγερν δέχτηκε ακραίες πιέσεις. Ήταν θύμα ενός μηχανισμού, της κριτικής, που συμβαίνει μόνο στη Μπάγερν. Δεν του άξιζε να του συμπεριφερθούν έτσι», κατέληξε ο Ελβετός τεχνικός.