H Ίντερ βρήκε τον «Τζέκο 2.0» της με τον Τουράμ (vids)

Μάρκους Τουράμ

i

©Photo by Giuseppe Cottini/Getty Images/Ideal Images

H Ίντερ βρήκε τον «Τζέκο 2.0» της με τον Τουράμ (vids)

Κώστας Τόπας 10:50 - 04.09.2023 / Ανανεώθηκε: 15:31 - 04.09.2023

Ένα γκολ, μια ασίστ, ένα κερδισμένο πέναλτι. Ο Μάρκους Τουράμ δείχνει πώς ο ρόλος του στην Ίντερ μπορεί να είναι μεγάλος και τέτοιος ώστε να οδηγήσει τους «νερατζούρι» στη δόξα.

Ο 25χρονος Γάλλος επιθετικός έμεινε ελεύθερος από την Γκλάντμπαχ στο τέλος της περυσινής σεζόν και μπορεί να δέχτηκε πρέσινγκ από την Μίλαν, όμως ήταν τελικά η έτερη ποδοσφαιρική εκπρόσωπος του Μιλάνου εκείνη που κατάφερε να τον δελεάσει. Η Ίντερ παρακολουθούσε την περίπτωση του Γάλλου φορ από το καλοκαίρι του 2021 αλλά φέτος κατάφερε να τον κάνει δικό της με τον Τουράμ να λαμβάνει ετησίως το ποσό των έξι εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Τουράμ αποτελεί τον παρτενέρ του Λαουτάρο Μαρτίνες στην επιθετική γραμμή των «νερατζούρι» και ήδη έχει αποδείξει ότι μπορεί να αποτελέσει «σημαία» των «νερατζούρι». Οπως αναφέρουν άλλωστε στο Μιλάνο, υπάρχει ένας νέος Έντιν Τζέκο στην Ίντερ. Με το νούμερο «9» στις πλάτες του, ο Μάρκους Τουράμ είναι αποφασισμένος να κάνει τους οπαδούς της Ίντερ να ξεχάσουν τον Βόσνιο επιθετικό. Η σημασία κάποιου σαν τον Τζέκο στην Ίντερ έγινε αντιληπτή ακόμα περισσότερο όταν αποχαιρέτησε τους πάντες φέτος το καλοκαίρι, καθώς αποχώρησε για την Τουρκία και τη Φενέρχμπατσε. Η αντικατάστασή του θα είναι δύσκολη, ίσως αδύνατη, αλλά ο δρόμος φαίνεται να είναι ο σωστός.

Στο σενάριο της ταινίας της φετινής Ίντερ, ο Τουράμ μπορεί να γίνει «Dzeko 2.0». Παρά την προετοιμασία στην οποία δεν έκλεψε τα βλέμματα και την πρώτη μέρα του πρωταθλήματος με τη Μόντσα, ο Σιμόνε Ιντζάγκι δεν σκέφτηκε ποτέ να αναθεωρήσει τις επιθετικές ιεραρχίες. Ο Γάλλος φορ θεωρήθηκε ότι είναι ο ιδανικός παρτενέρ του Λαουτάρο και ο τεχνικός των «νερατζούρι» φαίνεται πως έχει αποφασίσει για το επιθετικό δίδυμο της ομάδας του. 

Κόντρα στην Κάλιαρι, ο 25χρονος επιθετικός βρήκε την πρώτη του ασίστ με την ιταλική ομάδα για να έρθει στη συνέχεια το σόου απέναντι στη Φιορεντίνα. Γκολ, ασίστ και κερδισμένο πέναλτι για να συμβάλει τα μέγιστα προκειμένου η ομάδα του να διατηρήσει το απόλυτο των νικών στη φετινή Serie A, και να τη φέρει επικεφαλής στην κορυφή μαζί με τη Μίλαν έπειτα από 3 αγωνιστικές.

Από γενιά σε γενιά

Ο Μάρκους Τουράμ έχει την υπερηφάνεια να συνεχίζει τη γενιά ενός επώνυμου που έχει γράψει ιστορία στη Serie A. Περισσότερα από 11 χρόνια μετά το γκολ του πατέρα του, Λίλιαν εναντίον της Μίλαν, ο Μάρκους ξαναγράφει το όνομά του σε φύλλο αγώνα της Serie A. Συγκεκριμένα ο Μάρκους Τουράμ σκόραρε 7602 ημέρες μετά το τελευταίο γκολ του Λίλιαν Τουράμ στη Serie A (10/11/2002 εναντίον Μίλαν). Ένα υπέροχο μικρό ξεκίνημα για έναν παίκτη που έφτασε στην Ίντερ αναζητώντας την οριστική αφιέρωση.