Στην κορυφή η Ίντερ με την εμφατική νίκη κόντρα στην Φιορεντίνα - «Buzzer Beater» της Τορίνο επί της Τζένοα (vid)
i

©prtscr

Στην κορυφή η Ίντερ με την εμφατική νίκη κόντρα στην Φιορεντίνα - «Buzzer Beater» της Τορίνο επί της Τζένοα (vid)

Ορέστης Καδδάς 21:58 - 03.09.2023 / Ανανεώθηκε: 23:17 - 03.09.2023

Η Ίντερ πήρε μεγάλη νίκη επί της Φιορεντίνα στο Μιλάνο με 4-0 και έπιασε στην κορυφή την συμπολίτισσα Μίλαν με 9 βαθμούς. Με γκολ του Ράντονιτς στο 94' νίκησε η Τορίνο τη Τζένοα με 1-0.

Εξαιρετικά έχει ξεκινήσει τη χρονιά η Ίντερ έχοντας κανει το 3/3, κάτι που τη βρίσκει στην κορυφή της Serie A, μαζί με τη Μίλαν και όσο και νωρίς και να είναι, μοιάζει ότι οι ομάδες του Μιλάνου θα πρωταγωνιστήσουν φέτος στο Καμπιονάτο.

Την αρχή την έκανε ο Μάρκους Τουράμ στο 23' με απίστευτη κεφαλιά έπειτα από πανέμορφη σέντρα του Ντι Μάρκο. Η ανωτερότητα της Ίντερ δεν μετουσιώθηκε σε περισσότερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο αλλά αυτά ήρθα στην αρχή του δεύτερου.

Η ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι βγήκε στο 53' σε αντεπίθεση με τον Μπαρέλα να κουβαλάει τη μπάλα και να τη δίνει στον Τουράμ, ο οποίος με τη σειρά του πάσαρε στον Λαουτάρο Μαρτίνεζ, ο οποίος με δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε το 2-0. 

Άμεσα ήρθε και το 3-0 με το πέναλτι του Χακάν Τσαλχάνογλου στο 58'. Ο τερματοφύλακας της Φιορεντίνα, Όλιβερ Κρίστενσεν ανέτρεψε τον Τουράμ και ο Τούρκος εκτέλεσε τον Δανό.

Το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε ο Αργεντίνος σούπερ σταρ της Ίντερ, με τον πρωταθλητή κόσμου να εκμεταλλεύεται συρτή σέντρα του Κουαδράρο και να κάνει το 4-0 στο 73'.

Στο άλλο ματς στις 19.30 η Τορίνο πήρε την πρώτη της νίκη με γκολ του Ράντονιτς στο 94'. Ο Σέρβος με όμορφη ατομική ενέργεια πέρασε το Χέφτι και «εκτέλεσε» τον Μαρτίνεθ από πλάγια θέση, στέλνοντας τη μπάλα στον ουρανό των διχτύων. 

Η Τορίνο έτσι έφτασε τους τέσσερις βαθμούς και ανέβηκε στην 11η θέση αφήνοντας τη Τζένοα στους τρεις.

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της αγωνιστικής

Η βαθμολογία της Serie A

Το πρόγραμμα της επόμενης (4ης) αγωνιστικής