Η Λάτσιο ταπείνωσε με γκολάρες την πρωταθλήτρια Νάπολι

Η Λάτσιο ταπείνωσε με γκολάρες την πρωταθλήτρια Νάπολι

Κώστας Τσιακλής 23:47 - 02.09.2023 / Ανανεώθηκε: 23:53 - 02.09.2023

Η Λάτσιο σημείωσε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα. Επικράτησε στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» 2-1 της πρωταθλήτριας Νάπολι.

Η πρωταθλήτρια Νάπολι ξεκίνησε με δύο νίκες κόντρα σε Φροζινόνε και Σασουόλο.

Η Λάτσιο αντίθετα με δύο ήττες κόντρα σε Λέτσε και Τζένοα. Η ομάδα της Ρώμης, όμως, πήγε αποφασισμένη στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» και για την τρίτη αγωνιστική λύγισε με 2-1 τους πρωταθλητές Ιταλίας.

Στο 30’ ο Λουίς Αλμπέρτο με εκπληκτικό τακουνάκι έκανε το 0-1. Η Νάπολι, ωστόσο, απάντησε άμεσα (32’) με τον Ζιελίνσκι. 

Η Λάτσιο, ωστόσο, ήταν αποφασισμένη για την πρώτη της νίκη και την κατέκτησε με γκολ του Καμάντα στο 52’, το πρώτο του Ιάπωνα άσου στη Serie A’. Στη συνέχεια ακυρώθηκαν και δύο γκολ των «λατσιάλι» με τους Ζακάνι και Γκεντουζί.

Την ίδια ώρα η Αταλάντα έκανε περίπατο με τη Μόντσα του Γιώργου Κυριακόπουλου, ο οποίος έμεινε στον πάγκο. Η ομάδα του Μπέργκαμο επικράτησε 3-0. Ο Έντερσον άνοιξε το σκορ και ο Σκαμάτσα σημείωσε δύο γκολ για την άνετη νίκη των γηπεδούχων.

Νωρίτερα, η Μπολόνια, λοιπόν, έκανε την ανατροπή απέναντι στην Κάλιαρι γυρνώντας το εις βάρος της 1-0, με το οποίο έχανε στο ημίχρονο. Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν χωρίς του Έλληνες Μπάμπη Λυκογιάννη και Παντελή Χατζηδιάκο. Ο Λυκογιάννης έμεινε εκτός αποστολής, ενώ το ίδιο έγινε και με τον Χατζηδιάκο, ο οποίος ανακοινώθηκε μόλις χτες από την ομάδα της Σαρδηνίας.

Η Κάλιαρι μπορεί να πήρε το προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο με τον σέντερ φορ της, Λουβούμπο, αλλά η εικόνα της στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν καλή με την Μπολόνια να έχει σημαντικές ευκαιρίες με κυριότερη το δοκάρι του Κάρλσον στο 7ο λεπτό.

Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, η Μπολόνια πήρε αυτό που άξιζε. Αρχικά με τον Τζόσουα Ζίρκζι στο 57' και στη συνέχεια με τον Τζιοβάνι Φαμπιάν στο 89', εκμεταλλευόμενος τραγικό λάθος του Ραντούνοβιτς που έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του. Προηγουμένως είχε χάσει πέναλτι ο Ορσολίνι στο 75'.

Η νίκη αυτή ήταν η πρώτη για τη Μπολόνια, η οποία έφτασε τους τέσσερις βαθμούς αφήνοντας την Κάλιαρι του Κλαούντιο Ρανιέρι στον έναν και στη ζώνη του υποβιβασμού.

Η Ουντινέζε, παράλληλα, έμεινε στο 0-0 με την Φροζινόνε. Έτσι η νεοφώτιστη Φροζινόνε έφτασε τους 4 βαθμούς μετά και τη νίκη της την προηγούμενη αγωνιστική επί της Αταλάντα με 2-1. Η ομάδα του Ούντινε από την άλλη έμεινε χωρίς νίκη μετά από τρεις αγωνιστικές.