Οι έξι «αήττητοι» της Ευρώπης: Οι ομάδες που έχουν κερδίσει όλα τα ματς μέχρι τώρα

Έρλινγκ Χάαλαντ, Λαουτάρο Μαρτίνες και Τζουντ Μπέλιγχαμ

Οι έξι «αήττητοι» της Ευρώπης: Οι ομάδες που έχουν κερδίσει όλα τα ματς μέχρι τώρα

Κώστας Τόπας 15:45 - 04.09.2023 / Ανανεώθηκε: 16:01 - 04.09.2023

Μόνο έξι ομάδες από το Big-5 της Ευρώπης έχουν καταφέρει να κάνουν το απόλυτο στα πρωταθλήματά τους.

Το πρώτο διεθνές διάλειμμα της σεζόν μετά από μόλις τέσσερις αγωνιστικές στα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματος (τρεις σε Bundesliga και Serie A) είναι γεγονός και μόνο έξι ομάδες έχουν κερδίσει όλους τους αγώνες τους μέχρι στιγμής στο Big-5 της Ευρώπης. Μεγαθήρια όπως η Μπαρτσελόνα, η Παρί Σεν Ζερμέν, η Άρσεναλ, η Μπορούσια Ντόρτμουντ ή ακόμα και η πρωταθλήτρια Ιταλίας, Νάπολι δεν κατάφεραν σήμερα να έχουν κάνει το απόλυτο στα πρωταθλήματά τους. Το αξιοσημείωτο είναι ότι υπάρχουν μόνο έξι ομάδες που έχουν πανηγυρίσει μόνο νίκες. 

Λεβερκούζεν

Η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο είναι μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις της σεζόν. Υπήρχαν πολλές προσδοκίες με τον άλλοτε θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά η πραγματικότητα έχει ξεπεράσει τις προβλέψεις. Τρεις αγώνες και τρεις νίκες έχει η ομάδα του έως τώρα μαζί με την Μπάγερν Μονάχου.

Μπάγερν Μονάχου

Μετά από μια χρονιά με πολλές αμφιβολίες και την κατάκτηση του πρωταθλήματος την τελευταία μέρα στη Bundesliga, οι Βαυαροί ενισχύθηκαν σε σημαντικό βαθμό φέτος. Ο Χάρι Κέιν ήταν το κομμάτι που ταίριαξε απόλυτα στο παζλ του Τόμας Τούχελ και όπως είναι λογικό έχει βάλει από τώρα τις βάσεις για την κατάκτηση του γερμανικού πρωταθλήματος, αλλά φυσικά και του Champions League.

Ίντερ

Η νυν δευτεραθλήτρια Ευρώπης ξεκίνησε τη σεζόν με κορυφαία ταχύτητα. Τώρα χωρίς τον Λουκάκου, ο Λαουτάρο έχει πάρει ακόμα περισσότερο την ομάδα στην πλάτη του, έχοντας στο πλάι του το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, Μάρκους Τουράμ. Εως τώρα οι «νερατζούρι» έχουν κάνει το 3/3 και ισοβαθμούν στην κορυφή μαζί με τη Μίλαν. Μετά την διακοπή, ο ένας εκ των δύο (ή και οι δύο) θα τερματίσει το αήττητο, καθώς αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλο στο ντέρμπι του Μιλάνου. Το εντυπωσιακότερο όμως όλων για την ομάδα του Ιντζάκι είναι ότι η Ίντερ σε αυτά τα τρία παιχνίδια πρωταθλήματος, δεν έχει δει ούτε μια φορά την εστία της να παραβιάζεται.  Ένα ξεκίνημα που κάνει κάποιον να σκεφτεί την Ίντερ ως το φαβορί για να αρπάξει το Scudetto από μια αποδυναμωμένη Νάπολι.

Μίλαν

Ο μεγάλος αντίπαλος της Ίντερ. Οι «ροσονέρι» είναι επίσης αήττητοι σε αυτά τα πρώτα παιχνίδια στη Serie A. Ίσως χωρίς τόση θεαματικότητα στα ματς του όπως οι «νερατζούρι», αλλά με συνολική αποτελεσματικότητα. Επίσης, η ομάδα του Πιόλι μετράει οκτώ γκολ υπέρ και δύο κατά με μια σημαντική νίκη εναντίον της Ρόμα συμπεριλαμβανομένης αυτής της εβδομάδας. Σαφέστατα, η Μίλαν δείχνει πως θα είναι η μεγάλη αντίπαλος της Ίντερ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Μάνστεστερ Σίτι

Φουριόζα. Η λέξη που ορίζει την Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα τη φετινή σεζόν. Εως τώρα οι Πολίτες έχουν πετύχει το 4/4 στην Premier League. Σαφέστατα οι Πολίτες έχουν ξανά τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, έχοντας βέβαια και ως στόχο να ξεπεράσουν τους 90 βαθμούς στο τέλος της σεζόν. Ολα αυτά φυσικά, έχοντας στο ρόστερ τους τον Έρλινγκ Χάαλαντ, ο οποίος έπιασε τη σεζόν από εκεί που ακριβώς την είχε αφήσει. Έξι γκολ σε τέσσερα παιχνίδια για τον Νορβηγό φορ.

Ρεάλ Μαδρίτης

Δώδεκα βαθμοί για τους παίκτες του Αντσελότι σε αυτά τα τέσσερα πρώτα παιχνίδια. Ένα ξεκίνημα που αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία αν σκεφτεί κανείς ότι τα τρία πρώτα παιχνίδια ήταν εκτός έδρας. Ολα αυτά ενδεχομένως να οφείλονται και στο τρομερό ξεκίνημα που έχει κάνει ο Τζουντ Μπέλιγχαμ, ο οποίος όπως φαίνεται είναι ο νέος «Βασιλιάς» της Μαδρίτης. Ο τραυματισμός του Βινίσιους, ο οποίος θα μπορούσε να μείνει εκτός μέχρι τον Οκτώβριο, θα μπορούσε να περιπλέξει την επιστροφή του στη διοργάνωση όπου θα αντιμετωπίσει ομάδες όπως την Σοσιεδάδ ή την Ατλέτικο, εκτός από την επιστροφή του Champions League. Προσκολλημένοι στον Άγγλο σταρ και τη δυναμική της μεσαίας γραμμής, οι Μαδριλένοι ελπίζουν να συνεχίσουν με την καλή δυναμική τόσο στη La Liga όσο και στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.