Η Ίντερ κάνει κουμάντο στο Μιλάνο: Το 5Χ5 και το 12-1 κόντρα στη Μίλαν (vids)

Ίντερ

i

©Photo by Emilio Andreoli/Getty Images/Ideal Images

Η Ίντερ κάνει κουμάντο στο Μιλάνο: Το 5Χ5 και το 12-1 κόντρα στη Μίλαν (vids)

Κώστας Τόπας 11:06 - 17.09.2023

Η Ίντερ απέδειξε γι' ακόμη μία φορά ότι είναι το απόλυτο «αφεντικό» του Μιλάνου, καθώς μετά τη νέα της νίκη επί των «ροσονέρι» έφτασε τις πέντε νίκες σε ισάριθμα ντέρμπι με τη Μίλαν και διεύρυνε την εντυπωσιακή της κυριαρχία.

Η Ίντερ ήταν η μεγάλη νικήτρια του «Derby della Madonnina» επικρατώντας της Μίλαν με το ασύλληπτο 5-1. Οι παίκτες του Σιμόνε Ιντζάγκι έκαναν ό,τι ήθελαν στο γήπεδο και στο τέλος πήραν το πολύτιμο τρίποντο που τους τοποθέτησαν στην κορυφή της βαθμολογίας με 12 βαθμούς και στο +2 από την δεύτερη Γιουβέντους.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί ότι είναι μεταξύ Ίντερ και Μίλαν υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων στο γήπεδο. Οι «νερατζούρι» για άλλη μια φορά έδειχναν να βρίσκεται σε διαφορετική κατηγορία σε σχέση με τους «ροσονέρι» που δεν ωφελήθηκε από την ταυτόχρονη προσθήκη των πολλών προσώπων που έφτασαν από το καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι.

Το εντυπωσιακότερο όμως όλων είναι ότι η Ίντερ έχει επικρατήσει της Μίλαν και στα πέντε τελευταία ντέρμπι. Και συχνά το έκανε πείθοντας, παρά απλώς κερδίζοντας. Η τελευταία επιτυχία της Μίλαν; Τον Σεπτέμβριο του 2022. Από εκεί και πέρα ​​μόνο πίκρα για τους «ροσονέρι». 

Το πρόβλημα είναι ότι σχεδόν όλοι κατέληξαν στα χέρια της Ίντερ σε αυτό το ντέρμπι ξεκάθαρα, όπως αποδεικνύεται από το συντριπτικό 12-1 σε απολογισμό γκολ υπέρ των «νερατζούρι», συνολικά. 

Αρχικά στις 18 Ιανουαρίου, η Ίντερ επικράτησε 3-0 της Μίλαν στο Σούπερ Καπ Ιταλίας. Λίγες ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 5 Φεβρουαρίου, οι «νερατζούρι» πήραν ακόμη μία νίκη, αυτή τη φορά με 1-0 στο πρωτάθλημα. Στις 10 Μαϊου οι «μπλε» του Μιλάνου φεύγουν ξανά με το τρίποντο με 2-0 από την «έδρα» της Μίλαν, για τον πρώτο αγώνα των ημιτελικών του Champions League.

Και στη ρεβάνς, η Ίντερ επιβεβαίωσε γι' ακόμη μία φορά ότι είναι το μεγάλο «αφεντικό» της πόλης, επικρατώντας με 1-0 και παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό του Champions League. Ολα αυτά μέσα σε μία χρονιά όνειρο για την ομάδα του Ιντζάκι και εφιάλτη για τη Μίλαν. Ποτέ πριν, στη διάρκεια μιας ιστορίας που εκτείνεται πάνω από έναν αιώνα, οι «νερατζούρι» δεν είχαν κερδίσει πέντε ντέρμπι στη σειρά εναντίον των «ροσονέρι». Για την ώρα έχουν γράψει ιστορία και απολαμβάνουν τη μοναξιά στην κορυφή της βαθμολογίας.