Σε συζητήσεις βρίσκεται η Ίντερ με τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο (vid)

Σέρτζιο Κονσεϊσάο

i

Κονσεϊσάο/©printscreen youtube

Σε συζητήσεις βρίσκεται η Ίντερ με τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο (vid)

Άγγελος Φραγκισκάτος 16:27 - 10.04.2023 / Ανανεώθηκε: 16:28 - 10.04.2023

Η Ίντερ βρίσκεται σε επαφές με τον προπονητή της Πόρτο, Σέρτζιο Κονσεϊσάο, ως πιθανό αντικαταστάτη του Σιμόνε Ιντζάγκι.

Σύμφωνα με το Gazzetta dello Sport, μέσω του FCInterNews, αναφέρει ότι η Ίντερ βρίσκεται σε συζητήσεις με τον προπονητή της Πόρτο, Σέρτζιο Κονσεϊσάο.

Ενώ ο Σιμόνε Ιντζάγκι παραμένει προπονητής της ιταλικής ομάδας και είναι πιθανό να παραμείνει, εκτός κι αν ο σύλλογος δεν τερματίσει στη πρώτη τετράδα της Serie A, μια αλλαγή κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού παραμένει μια πιθανότητα. 

Δεν έλειψαν τα ονόματα που συνδέονται ως πιθανοί αντικαταστάτες του 49χρονου, από τον Αντόνιο Κόντε και τον Ζοζέ Μουρίνιο μέχρι τον Ρομπέρτο ​​Ντε Ζέρμπι και τον Τιάγκο Μότα. Ο Κονσεϊσάο της Πόρτο μπορεί να προστεθεί στη λίστα των «νερατζούρι» και σύμφωνα με το ιταλικό μέσο έχουν ήδη υπάρξει επαφές. 

Υπάρχει ήδη μια ιστορία μεταξύ Κονσεϊσάο και Ίντερ, με τον Πορτογάλο προπονητή να έχει περάσει δύο σεζόν στον ιταλικό σύλλογο κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής του περιόδου, μεταξύ 2001 και 2003, αφού είχε ήδη καθιερωθεί στη Serie A παίζοντας για Λάτσιο και Πάρμα

Επιπλέον, ο προπονητής φέρεται να είναι δυσαρεστημένος με την κατάστασή του στην Πόρτο, με τα πορτογαλικά μέσα να αναφέρουν μάλιστα ότι σκέφτηκε να κάνει μια αποχωρήσει κατά τη διάρκεια της διακοπής για τις εθνικές ομάδες. 

Η ουσία των ζητημάτων του Κονσεϊσάο είναι η συνεχής ανάγκη να πουλήσει παίκτες και να ανοικοδομήσει την ομάδα και μια ρήξη σχέσης με τον πρόεδρο της ομάδας Χόρχε Νούνο Πίντο ντα Κόστα. Σύμφωνα με την Gazzetta dello Sport, οι «νερατζούρι» θα ήθελαν ενδεχομένως να φέρουν τον 48χρονο προπονητή στην ομάδα.  

Ο Κονσεϊσάο θεωρείται ιδανικός προπονητής για να βρίσκεται στο «τιμόνι» της Ίντερ για ένα έργο ανοικοδόμησης, λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία του και τα σημάδια ευελιξίας και τακτικής ανάπτυξης που έδειξε κατά τις έξι σεζόν του ως προπονητής της Πόρτο

Ωστόσο, σημειώνει το ιταλικό μέσο, ότι θα μπορούσε επίσης να είναι δύσκολο να διαπραγματευτεί την αποχώρησή του από την Πόρτο, δεδομένης της οικονομικής τους κατάστασης και της πιθανότητας οι ιδιοκτήτες των «δράκων» να παραμείνουν σταθεροί στη ρήτρα αποδέσμευσης του προπονητή.