Ο Ιωνικός νίκησε τον Αστέρα και μπήκε γερά στη «μάχη» της παραμονής

Ιωνικός - Αστέρας Τρίπολης

i

© Intime

Ο Ιωνικός νίκησε τον Αστέρα και μπήκε γερά στη «μάχη» της παραμονής

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 23:03 - 01.04.2023 / Ανανεώθηκε: 23:28 - 01.04.2023

Τεράστιας σημασίας νίκη πανηγύρισε ο ανώτερος Ιωνικός, που επικράτησε 1-0 του Αστέρα Τρίπολης στη Νίκαια και πήρε σημαντική ανάσα, προκειμένου να συνεχίσει την προσπάθεια που κάνει να παραμείνει στη Super League.

Πήρε νίκη... χρυσάφι και έβαλε φωτιά στα playouts της Super League ο Ιωνικός! Το αυτογκόλ του Καρμόνα ήταν αρκετό για να επικρατήσουν με 1-0 οι Νικαιώτες -που ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα- του Αστέρα Τρίπολης και να πάρουν ένα πολύ σημαντικό «τρίποντο».

Με αυτή τη νίκη οι γηπεδούχοι άφησαν τον Λεβαδειακό τελευταίο και ανέβηκαν στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με 21 βαθμούς (στο -2 από ΠΑΣ Γιάννινα και Λαμία), ενώ οι Αρκάδες έμειναν στη 10η θέση με 28 βαθμούς.

Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, πιέζοντας τους φιλοξενούμενους στο 1/3 του γηπέδου. Μάλιστα, στο 8' είχε την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία με τον Μάντζη να πιάνει την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και τον Τασουλή να διώχνει πάνω στη γραμμή, ενώ στο 10' άνοιξε το σκορ χάρη στο αυτογκόλ του Καρμόνα. Ο Ισπανός έκανε «τσαφ» και έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0.

Βαθμολογία playouts: Νίκες χρυσάφι για Λαμία, Ιωνικό, έμπλεξε ο ΠΑΣ Γιάννινα, ουραγός ο Λεβαδειακός
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

23:28 - 01.04.2023

Βαθμολογία playouts: Νίκες χρυσάφι για Λαμία, Ιωνικό, έμπλεξε ο ΠΑΣ Γιάννινα, ουραγός ο Λεβαδειακός

Βαθμολογία play out: Ο Ιωνικός και η Λαμία με τις νίκες κόντρα σε Αστέρα Τρίπολης και Παναιτωλικό, αντίστοιχα, έκαναν σημαντικό βήμα για την παραμονή. Μπλέξιμο για τον ΠΑΣ Γιάννινα, τελευταίος ο Λεβαδειακός.

Η κυριαρχία των Νικαιωτών συνεχίστηκε και μετά το γκολ, με τους Αρκάδες να δυσκολεύονται πολύ να κυκλοφορήσουν την μπάλα και κατ' επέκταση να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Βέβαια, ούτε οι γηπεδούχοι ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί, αλλά είχαν τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης.

Το σκηνικό δεν άλλαξε στην επανάληψη. Ο Ιωνικός ήταν ανώτερος και στο 54' έγινε επικίνδυνος, όταν ο Μάντζης βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά έχασε το κοντρόλ και ο Καστάνο πρόλαβε να κάνει την προβολή στο σουτ του Έλληνα επιθετικού.

Όσο κυλούσε ο χρόνος ο ρυθμός έπεφτε ακόμα πιο πολυ στο ματς, το οποίο ήταν αρκετά σκληρό. Στα τελευταία λεπτά ο Αστέρας άρχισε να κρατάει την μπάλα περισσότερο και να ψάχνει με αξιώσεις το γκολ της ισοφάρισης. Στο 90' είχε και τεράστια ευκαιρία, με την κεφαλιά του Ιγκλέσιας να περνά ελάχιστα πάνω από το δοκάρι.

Ωστόσο, το 1-0 παρέμεινε μέχρι και το τελικό σφύριγμα, με τους Νικαιώτες να πανηγυρίζουν μια νίκη... χρυσάφι!

Ιωνικός (Μιχάλης Γρηγορίου): Χουτεσιώτης, Μασάς (86’ Γούλερι), Βαλεριάνος, Τσιγκρίνσκι, Μύγας, Ρομαό (90’ Μπουενά), Σάκιτς, Φαντινγκά (78’ Σόουζα), Κάνιας, Σεμπά, Μάντζης (90’ Ελευθεριάδης).

Αστέρας Τρίπολης (Άκης Μάντζιος): Τσιφτσής, Ατιένζα, Καστάνο (67’ Ζουκάνοβιτς), Καρμόνα, Τασουλής, Αλάγκμπε (73΄Ιγκλέσιας), Σανταφέ (67’ Τιλίκα), Α. Ριέρα (54’ Mπαρτόλο), Σίτο (73’ Ντεμιντένκο), Μπερτόλιο, Μπαράλες.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Το αυτογκόλ του Καρμόνα στο 10ο λεπτό ήταν αυτό που χάρισε τη νίκη στον Ιωνικό κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

MVP: Ο Φαντινγκά ήταν αρκετά δραστήριος και προσέφερε πολύ στο μεσοεπιθετικό κομμάτι.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Αυτό ήταν το τρίτο σερί ματς των δύο ομάδων που λήγει με σκορ 1-0. Και τα δύο παιχνίδια της κανονικής διάρκειας έληξαν με το ίδιο σκορ, με την ομάδα του Γρηγορίου να επικρατεί στη Νίκαια και τους Αρκάδες να παίρνουν τη νίκη στην Τρίπολη.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Πλέον ο Ιωνικός στρέφει την προσοχή του στο εκτός έδρας ματς με τον Παναιτωλικό, ενώ ο Αστέρας Τρίπολης θα υποδεχτεί στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» τον Λεβαδειακό.