Μένει στην Ιρλανδία μέχρι το τέλος των προκριματικών ο Κένι

Στέφεν Κένι

i

©intime

Μένει στην Ιρλανδία μέχρι το τέλος των προκριματικών ο Κένι

Δημήτρης Χούπης 17:52 - 14.09.2023

Ο Στέφεν Κένι θα παραμείνει στον πάγκο της εθνικής Ιρλανδίας μέχρι το τέλος των προκριματικών του Euro 2024, παρά τις αρχικές φήμες για την απόλυσή του.

Στέφεν Κένι μέχρι το τέλος των προκριματικών του Euro 2024 για την Ιρλανδία. Όπως έκανε γνωστό η Ιρλανδική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, ο 51χρονος προπονητής θα μείνει στον πάγκο της ομάδας μέχρι το τέλος των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, παρόλο που είχε ακουστεί ότι θα απολυθεί

Αυτό σημαίνει ότι στα τρία τελευταία παιχνίδια, θα είναι εκείνος που θα οδηγήσει την Ιρλανδία στην προκριματική φάση. Η αρχή μάλιστα θα γίνει στις 13 Οκτωβρίου απέναντι στην Εθνική Ελλάδος στο Δουβλίνο. Ο Κένι ανακοινώθηκε από την ομάδα τον Απρίλιο του 2020, παρόλα αυτά η Ομοσπονδία τον τον υποστήριξε δημόσια, παρά την κακή πορεία. 

Αφού έχει τέσσερις ήττες, έχοντας κερδίσει μόνο το αδύναμο Γιβραλτάρ. Το συμβόλαιό του με την Ιρλανδία λήγει τον Ιούνιο του 2024.

Ο 51χρονος ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα το 1998, αναλαμβάνοντας τη Λόνγκφορντ Τάουν, στην οποία έκατσε δυόμιση χρόνια. Από εκεί πήγε στην Μποέμιανς, με την οποία κατέκτησε ένα πρωτάθλημα τη σεζόν 2002-2003. 

Ένα χρόνο μετά την κατάκτηση του πρώτου του τίτλου, ο Κένι θα αποκτηθεί από την Ντέρι Σίτι, με την οποία είχε δύο θητείες (2004-2006, 2007-2012). Στην πρώτη του θητεία κατέκτησε άλλους τρεις τίτλου, ένα Κύπελλο Ιρλανδίας και ένα League Cup Ιρλανδίας. Ενώ στη δεύτερη με πήρε ακόμα ένα League Cup. 

Τη μεγαλύτερή του καριέρα την είχε με την Ντάνταλκ, με την οποία είχε 2888 αγώνες στον πάγκο της, ενώ κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα, δύο Κύπελλα Ιρλανδίας και δύο League Cup. Υπήρξε ακόμα προπονητής της Ντάνφερμλαϊν, της Σάμροκ Ρόβερς και της Εθνικής Ιρλανδίας Κ-21.