Ισόπαλο το πρώτο φιλικό τεστ του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία

Χάρης Τσιγγάρας

i

©intime

Ισόπαλο το πρώτο φιλικό τεστ του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία

ΠΑΟΚ και Στεάουα Βουκουρεστίου αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 σε φιλικό αγώνα στην Ολλανδία, με τον Ράζβαν Λουτσέσκου να βγάζει χρήσιμα πρώτα συμπεράσματα.

Ο ΠΑΟΚ ήρθε ισόπαλος 1-1 ( 24΄ Κομάν, 71΄Γκορντεζιάνι) με τη Στεάουα Βουκουρεστίου στο πρώτο του φιλικό παιχνίδι στην Ολλανδία.

Οι ενδεκάδες του Λουτσέσκου

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου παρέταξε δύο ενδεκάδες στο παιχνίδι, με τον προπονητή του Δικεφάλου να δίνει στην κάθε μία από ένα ημίχρονο. Στο πρώτο μέρος ξεκίνησαν οι Ζ. Ζίβκοβιτς, Ράφα, Μιχαηλίδης, Νάσμπεργκ, Σάστρε. Σβαμπ, Τσιγγάρας, Τάισον, Μουργκ, Νάρεϊ, Μπράντον. Ενώ στο δεύτερο μέρος αγωνίστηκαν οι εξής έντεκα: Ταλιχμανίδης, Τσαούσης, Νέσμπεργκ, Παναγιώτου (56΄ Παναγιώτου), Λύρατζης, Γιαξής, Ντούγκλας, Ρικάρντο (69΄ Κωνσταντέλιας), Βρακάς, Κανίς (69΄ Αν. Ζίβκοβιτς) και Γκορντεζιάνι. Σαφώς ο σχηματισμός ήταν το 4-2-3-1, που δεν αλλάζει, αφού αυτό είναι το αγαπημένο σύστημα του Λουτσέσκου.

Το παιχνίδι

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και ξεκίνησε το πρέσινγκ στην πρώτη πάσα της Στεάουα, που έδειχνε να μην μπορεί να διαχειριστεί αυτή την πίεση του Δικεφάλου με τους παίκτες της να κάνουν αρκετά λάθη στις μεταβιβάσεις τους. Οι «ασπρόμαυροι» με συνεχόμενα κλεψίματα είχαν καταφέρει να κλείσουν τον αντίπαλο τους στα καρέ του. Η πρώτη φάση για το σύνολο του Λουτσέσκου ήρθε στο 9ο λεπτό. Ο Τόμας Μουργκ εκτέλεσε εξαιρετικά φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, με την μπάλα να μην του κάνει το χατήρι και να φεύγει εκατοστά δίπλα από το δοκάρι του Βλαντ.

Δύο λεπτά αργότερα, οι «ασπρόμαυροι» άγγιξαν ξανά το γκολ, αλλά η κεφαλιά του Σβαμπ πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Η κυριαρχία του ΠΑΟΚ υπήρξε στο γήπεδο έως το 15ο λεπτό από εκεί και έπειτα η Στεάουα άρχισε να ανεβάζει ρυθμό και μάλιστα, στο 16΄ σκόραρε με τον Μικουλέσκου, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Ωστόσο, στο 24΄ ο Κομάν με εξαιρετική ενέργεια και πανέμορφο πλασέ έκανε το 0-1.

Από εκεί και έπειτα κυριάρχησαν τα νεύρα μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων, από ένα πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ που δεν δόθηκε. Στο 39΄ Ο Νάρεϊ έκανε δυνατό σουτ, αλλά δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα. Η Στεάουα τρία λεπτά μετά απείλησε με Κομάν και Μικολαέκου με την εικόνα του πρώτου μέρους να μην αλλάζει.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Στεάουα ήταν αυτή που πίεζε στην πρώτη πάσα των «ασπρόμαυρων», με στόχο να τους αναγκάσει να κάνουν λάθος. Ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να δημιουργήσει, αλλά και η ρουμάνικη ομάδα έδειχνε να μην έχει όρεξη να ανεβάσει τον ρυθμό της.

Ο χρόνος κυλούσε στο χρονόμετρο και στο παιχνίδι και δεν γίνόταν κάτι συναρπαστικό, με τον ΠΑΟΚ να έχει σημαντικό έλλειμμα ποιότητας στη συγκεκριμένη ενδεκάδα του. Όλοι άλλωστε έψαχναν τους Τάισον και Βρακά, που έδειχναν να έχουν αρκετά κέφια. Οι «ασπρόμαυροι» προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί κυρίως με σέντρες του Τσαούση, αλλά δεν τα κατάφερναν ιδιαίτερα. Κωνσταντέλιας και Αντρίγια Ζίβκοβιτς πήραν ένα 20λεπτο από τον Λουτσέσκου στο πλαίσιο του προγράμματος επανένταξης τους.

Στο 71ο λεπτό ο ΠΑΟΚ βρήκε δίχτυα μόλις στη πρώτη του ευκαιρία στο 2ο μέρος. Πιο συγκεκριμένα, ο Γκορντεζιάνι με ωραία ενέργεια μπήκε στην περιοχή και με εξαιρετικό πλασέ έγραψε το 1-1. Μόλις ένα λεπτό αργότερα λίγο έλειψε ο ΠΑΟΚ να βρει και δεύτερο γκολ, αλλά το σουτ του Αντρίγια έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο. Έως το 75΄ ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλες ευκαιρίες με Κωνσταντέλια και Ντούγκλας.

Η λήξη του αγώνα βρήκε τον ΠΑΟΚ και τη Στεάουα να μένουν ισόπαλοι στο 1-1 και τον Λουτσέσκου να βγάζει χρήσιμα συμπεράσματα.

ΠΑΟΚ: 

Ζ. Ζίβκοβιτς, Ράφα, Μιχαηλίδης, Νάσμπεργκ, Σάστρε. Σβαμπ, Τσιγγάρας, Τάισον, Μουργκ, Νάρεϊ, Μπράντον.

Ταλιχμανίδης, Τσαούσης, Νέσμπεργκ, Παναγιώτου (56΄ Παναγιώτου), Λύρατζης, Γιαξής, Ντούγκλας, Ρικάρντο (69΄ Κωνσταντέλιας), Βρακάς, Κανίς (69΄ Αν. Ζίβκοβιτς) και Γκορντεζιάνι.

Στεάουα: 

Βλάντ, Ποπέσκου, Ντάουα, Αρούτ, Ραντούνοβιτς, Σουτ, Τζόκοβιτς, Ολάρου, Μπαλούτα, Μικούλεσκου, Κομάν.

Για τους Ρουμάνους αγωνίστηκαν επίσης οι: Εντζούμα, Κορντέα, Νεγκεζάνα και Κομπάνιο