Ισορροπία, αλλαγές κατεύθυνσης και παιχνίδι με τα χέρια: Πολύ κέφι στο απογευματινό πρόγραμμα του Ολυμπιακού στην Αυστρία (vids)

Η προετοιμασία του Ολυμπιακού στην Αυστρία

i

© Intime

Ισορροπία, αλλαγές κατεύθυνσης και παιχνίδι με τα χέρια: Πολύ κέφι στο απογευματινό πρόγραμμα του Ολυμπιακού στην Αυστρία (vids)

Γιώργος Περπερίδης 19:45 - 10.07.2023 / Ανανεώθηκε: 19:56 - 10.07.2023

Στο γήπεδο βρέθηκαν ξανά οι παίκτες του Ολυμπιακού το απόγευμα της Δευτέρας (10/07). Δεκάλεπτη ομιλία του Μαρτίνεθ και ιδιαίτερες ασκήσεις που έφεραν μπόλικο κέφι στους «ερυθρόλευκους».

Με την απογευματινή προπόνηση της Δευτέρας (10/07) συνεχίστηκε η προετοιμασία του Ολυμπιακού στο Βάτενς (Mιλς) της Αυστρίας. Και το πρόγραμμα ήταν διαφορετικό σε σχέση με την πρωινή προπόνηση, σαφώς περισσότερο διαδραστικό για τους ποδοσφαιριστές. Χουάνγκ και Ανδρούτσος ακολούθησαν ειδικό πρόγραμμα. 

Ο Χουάνγκ για προληπτικούς λόγους καθώς είναι αρκετά καταπονημένος από την προηγούμενη σεζόν, γι' αυτό άλλωστε δεν αγωνίστηκε και στο φιλικό με τη Σλοβάτσκο. Ο Ανδρούτσος έχει λίγες ενοχλήσεις που ωστόσο δεν εμπνέουν ανησυχία. Ο Ζίνκερνάγκελ με τη σειρά του ξεκίνησε την προπόνηση μαζί με την ομάδα και συνέχισε με ατομικό, παρέα με τους Χουάνγκ, Ανδρούτσο.

Άσκηση με αλλαγές κατεύθυνσης, ισορροπία, ενδυνάμωση και έκρηξη είχε το απογευματινό μενού της Δευτέρας, με τους ποδοσφαιριστές να δουλεύουν κυκλικά όλες τις μυικές ομάδες. Στη συνέχεια ο Ναδάλες πήρε τους παίκτες για μια προπονητική μονάδα που έχει αναβιώσει ξανά τα τελευταία χρόνια. 

Πρόκειται για άσκηση που εκτελείται σε λιγότερο από το μισό του γηπέδου (σχεδόν στο 1/4) και έχει στόχο την διαρκή κίνηση και την καλύτερη επικοινωνία των παικτών, ενώ παράλληλα είναι και πολύ ευχάριστη για τους ποδοσφαιριστές που συμμετέχουν.

Αρχικά η μπάλα είναι στα χέρια και όχι τα πόδια των παικτών. Στόχος είναι μετά από μίνιμουμ διψήφια αλλαγή μεταβιβάσεων (πάντα με τα χέρια) να βρεθούν σε θέση εκτέλεσης αποκλειστικά με το κεφάλι. Εγχείρημα πολύ πιο δύσκολο από όσο φαίνεται και αρκετά κοπιαστικό παρά το γεγονός πως δεν «φαίνεται» στους παίκτες.

Στη συνέχεια οι ίδιες ομάδες στον ίδιο χώρο έπαιξαν αυτό το μίνι δίτερμα με αποκλειστικά μια επαφή. Πολλοί οι ποδοσφαιριστές, λίγα τα μέτρα, πολύ δύσκολη αποστολή τους.

Με την μπλε ομάδα ήταν οι Τζολάκης, Μπα, Φορτούνης, Μπαγκαλιάνης, Λιάτσος, Καρβάλιο, Ραμόν, Μασούρας, Αραμπί. Με την κόκκινη ομάδα οι Πασχαλάκης, Ρέτσος, Μπιέλ, Ρέαμπτσουκ, Μπουχαλάκης, Ροντινέι, Βρουσάι, Ντόη, Πέπε, Μπουτούτσι. Και μπαλαντέρ ο Παπαδούδης.

Η κάθε ομάδα έπρεπε όχι μόνο να βρει στόχο αλλά και να προλάβει να μαζευτεί σε συγκεκριμένο χώρο για να πανηγυρίσει. Η κόκκινη ομάδα επικράτησε με σκορ 3-1 και πανηγύρισε την επιτυχία της πριν ο Ναδάλες ειδοποιήσει τους παίκτες πως είχε φτάσει η κατάλληλη στιγμή για να δροσιστούν.

Η προπόνηση ξεκίνησε με δεκάλεπτη ομιλία του Ντιέγκο Μαρτίνεθ, κάτι που συνηθίζει εδώ στο Βάτενς ο Ισπανός τεχνικός. Η προετοιμασία του Ολυμπιακού θα συνεχιστεί με την διπλή προπόνηση της Τρίτης (11/07).